NKHTGT, de Nederlandse historische raceserie voor toerwagens en GT’s gebouwd tussen 1947 en 1965, heeft de racekalender voor 2023 aangekondigd. Met een totaal van 12 races op 6 circuits in 5 verschillende landen, handhaaft het zijn reputatie van het bieden van ongeëvenaarde variëteit en veel track time tegen zeer betaalbare inschrijfgelden.

Het programma begint in het laatste weekend van april op de Hockenheimring in Baden-Württemberg, Duitsland. Daarna gaan we naar Zandvoort, op 5-7 mei. We zijn verheugd dat we in 2023 weer deel uitmaken van het oudste historische race-evenement van Nederland, de Historic Zandvoort Trophy. Elk jaar proberen we een nieuw circuit te bezoeken en voor 2023 zijn we erin geslaagd een wel heel bijzondere locatie vast te leggen: NKHTGT zal voor de eerste keer in haar 27-jarige geschiedenis in actie komen op het Grand Prix Circuit van Silverstone in Engeland. Een legendarische baan met een enorme historie, waarop iedere zichzelf respecterende historische coureur een keer geracet moet hebben! Over legendarische circuits gesproken, natuurlijk rijden we op Spa-Francorchamps, zoals altijd tijdens de Spa Summer Classic, die in 2023 plaatsvindt van 7 t/m 9 juli. Na de zomerstop maken we onze opwachting op het TT-circuit van Assen tijdens de tweede editie van de Assen Classic Grand Prix, op 8, 9 en 10 september. NKHTGT sluit het seizoen 2023 af met een double-header op het circuit van Dijon-Prenois in de Franse Bourgogne. We zullen daar op zaterdag 7 oktober wederom een 2-uurs lange afstandsrace rijden, op de zondag gevolgd door een afsluitende 30 minuten sprintrace.

Aan de regelementen en de package deal voor 2023 wordt op dit moment nog gewerkt, waarbij het streven is dat er zo min mogelijk verandert. De publicatie hiervan zal zo spoedig mogelijk plaatsvinden. NKHTGT is in 1996 opgericht als het Nederlands Kampioenschap voor Historische Toerwagens en GT’s. Tegenwoordig is het geëvolueerd in een internationale serie, speciaal voor toerwagens, GT’s en GTP’s gebouwd tussen 1947 en 1965. Alle deelnemende auto’s zijn voorbereid volgens FIA Appendix K regels en voorzien van een geldig Historisch Technisch Paspoort. Dat zorgt voor grote startvelden en spannende races met historisch correcte auto’s. Om als coureur deel te nemen is een internationale licentie D1 of hoger is vereist.

NKHTGT 2022 Jaarboek

Alle highlights van het NKHTGT seizoen 2022 vind je in het Jaarboek. Retro Racing Magazine maakte na alle NKHTGT evenementen in 2022 een online magazine. Alle zes edities zijn nu gebundeld in een 140 pagina’s tellend hardcover boek. Het NKHTGT Jaarboek 2022 is nu te bestellen via de Senten Images webshop: https://senten-images.nl/product/nkhtgt-yearbook-2022/.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl