Motorsport UK heeft aangekondigd dat vanaf 29 maart de georganiseerde motorsport in Engeland kan worden hervat in overeenstemming met nationale en lokale beperkingen. Na de aankondiging van de Britse premier Boris Johnson op 22 februari, kunnen buitensporten voor volwassenen en jongeren onder de 18 jaar opnieuw beginnen onder strikte voorschriften van de Britse regering.

Aangezien Motorsport UK het bestuursorgaan is voor motorsport, worden vergunningen verleend voor alle disciplines, terwijl ook vergunningen worden aangevraagd. In overeenstemming met zijn herstartprotocollen zal Motorsport UK dan veilig de motorsportactiviteiten hervatten. Van toeschouwers wordt verwacht dat ze in het late voorjaar in beperkte aantallen evenementen mogen bijwonen, en van belanghebbenden wordt verwacht dat ze worden geïnformeerd over de ontwikkelingen.

Momenteel zijn motorsportevenementen in Schotland, Wales, het Noordereiland en de Kanaaleilanden nog steeds onderworpen aan regeringsbeslissingen in elk afzonderlijk gebied, en updates worden te zijner tijd verwacht.

Hugh Chambers, CEO van Motorsport UK, zei: “We zijn de regering enorm dankbaar voor het feit dat ze de motorsport vanaf 29 maart de mogelijkheid bieden om in Engeland te hervatten. Dit zal zeer welkom nieuws zijn voor onze gemeenschap, die zich uitstrekt van professionele coureurs en teams tot aan de basis van de sport met tienduizenden enthousiastelingen. Gezamenlijk voeden ze een industrie met 41.000 mensen en meer dan £ 10 miljard (US $ 14 miljard) voor de economie, dus dit is een essentiële stap in het veiligstellen van de toekomst van het VK als leiders in de motorsport over de hele wereld.

“Hopelijk duurt het niet veel langer voordat we vergelijkbaar positief nieuws uit de andere thuislanden kunnen aankondigen. Het is duidelijk dat er nog steeds strikte protocollen van toepassing zijn, aangezien onze sport een rol moet spelen bij het ondersteunen van de NHS en de bredere frontlinie-gemeenschap om de infectiegraad onder controle te houden, en onze herstartbegeleiding heeft ons in staat gesteld om dat doel bij twee eerdere gelegenheden te bereiken.

“Ik wil de Motorsport UK-gemeenschap bedanken voor hun steun tijdens de lockdown, en voor hun geest en vastberadenheid om de sport bij elkaar te houden voor toen deze aankondiging kwam. We kijken er nu naar uit om eind maart de motorsport op gang te krijgen. “

Bron: UKIP media UK