Louis Machiels en Andrea Bertolini racen dit seizoen ook in de nieuwe sprintserie van de bekende promotor SRO, met name de Blancpain GT World Challenge Europe. In tegenstelling tot de wedstrijden van de Blancpain GT Endurance is dit een sprintkampioenschap met wedstrijden van steeds 60 minuten. Voor de tweede afspraak van het seizoen ging het richting Misano, Italië, en dat is natuurlijk de thuisbasis van Ferrari, het merk waarmee Louis Machiels aan de slag gaat. Misano werd een sportief succes, met een zege en een derde plaats en vooral een kampioenschap dat weer helemaal open ligt. De volgende opdracht is de Blancpain GT World Challenge Europe in Zandvoort, maar eerst zijn er nu dinsdag en woensdag testdagen voor de Total 24 Hours of Spa. De uithoudingsklassieker in de Belgische Ardennen vormt dan eind juli het sluitstuk van een snelle zomer voor de Limburgse allrounder.

De beide races in Italië stonden haaks op het begin van het seizoen in Brands-Hatch toen een nulscore werd opgetekend. Hier reden Andrea Bertolini en Louis Machiels naar een zege op zaterdagavond en een derde plaats in de wedstrijd op zondag in de Pro/Am-klasse. Dat betekent uiteraard dat de puntenoogst stevig is en dat het team in afwachting van Zandvoort weer meespeelt voor de topplaatsen.

Louis Machiels: “We hebben een zeer mooi weekend achter de rug, dat haaks stond op de pech van de eerste races, dat klopt. Ik denk dat we nu het geluk terugvinden, het geluk dat we misten in Monza tijdens de eerste race van het uithouding en de eerste races van de sprint in Brands-Hatch. Hier reden we zeer goed, de strategie was prima en de uitslagen uiteraard ook. Ik moet zeggen dat ik tijdens de tweede race niet echt alles op het spel heb gezet, want de Ferrari 488 GT3 moet dinsdag in de Ardennen staan voor de testdagen in de aanloop naar de 24 Uur van Spa! Tien dagen later is het dan weer Zandvoort en dan weer anderhalve week later racen we op Spa. Het is niet het ogenblik om brokken te maken als je in het kampioenschap wil blijven meespelen.”

Meer info: http://www.blancpain-gt-series.com en http://www.24hoursofspa.com