Kelvin Snoeks beleefde een matig debuut in de ADAC GT Masters. Bij zijn eerste optreden met de Lamborghini Huracán GT3 van HB Racing eindigden de 28-jarige rijder en zijn Duitse teamgenoot Elia Erhart op de plaatsen 27 en 16. In de race op zondag maakte Snoeks indruk met een sterke inhaalrace.

ADAC GT Masters, Testfahrten, Oschersleben, GER - Foto: Gruppe C Photography

Een nieuwe raceserie, een nieuwe uitdaging. In de Blancpain Lamborghini Super Trofeo toonde Kelvin Snoeks afgelopen seizoen al zijn talent door Vice Champion te worden. Voor het seizoen 2016 staat voor Snoeks de deelname aan de ADAC GT Masters, een van de sterkst bezette GT-series van Europa, op het programma. Bij het debuut in het Duitse Oschersleben deed de coureur uit Hoofddorp waardevolle ervaring op.

“We kunnen redelijk tevreden zijn na onze races, hoewel de resultaten op het eerste gezicht een ander beeld geven”, concludeert Snoeks. Remproblemen in zijn kwalificatie en in de race op zaterdag verhinderden een beter resultaat. Daardoor kwamen de twee HB Racing coureurs in de eerste race niet verder dan de 27e positie.

In de tweede race, die op zondag plaatsvond, kwam Kelvin Snoeks daarentegen sterk voor de dag. Nadat teamgenoot Elia Erhart de Lamborghini Huracán GT3 op plek 24 binnenbracht,  boekte Snoeks in de één uur lange race behoorlijke progressie. Dankzij een sterk optreden reed Snoeks de Lamborghini naar de 16e plaats. “We hadden nog hoger kunnen eindigen, want we verloren 16 seconden tijdens onze rijderswissel, dat kostte ons 3 plekken’’.

Het volgende evenement van de ADAC GT Masters vindt van 29 april tot en met 1 mei op de Sachsenring plaats. Het traditierijke circuit heeft vele hoogteverschillen. Dit is het tweede van in totaal zeven raceweekenden. Hoewel Snoeks nog niet eerder op het lastige circuit in het oosten van de Bondsrepubliek in actie kwam, toont hij zich optimistisch: “Ons team is zeer gemotiveerd en werkt hard om de achterstand op de koplopers te verkleinen. De top tien is ons doel voor de komende races, maar om dat te bereiken, moet nog wel wat werk worden verzet”, aldus de HB Racing-coureur.

Om de foto’s van de nieuwe raceauto, de klasse en dit raceweekend te bekijken kunt u hier klikken.