Job van Uitert komt in 2021 als coureur van Racing Team Nederland uit in het volledige FIA World Endurance Championship. Samen met Frits van Eerd en Giedo van der Garde komt Van Uitert uit in de LMP2 klasse van de mondiale serie, met de 24 uur van Le Mans als kroonjuweel. Daarnaast maakt de geel-en-zwarte Racing Team Nederland ORECA 07 haar debuut in de Rolex 24 uur van Daytona, de openingswedstrijd van het Amerikaanse endurance kampioenschap.

De 22-jarige Brabander, in 2020 goed voor de runner-up positie in de European Le Mans Series, kwam vorig seizoen al tweemaal uit voor het Nederlandse raceteam en wist in beide gastoptredens samen met Van Eerd en Van der Garde het podium te bereiken. Voor komend seizoen maakt Van Uitert dus definitief deel uit van het team dat in 2020 vierde werd in het wereldkampioenschap.

“Ik ben bijzonder trots dat ik de stap omhoog naar het FIA WEC met Racing Team Nederland heb kunnen en mogen maken. Frits van Eerd heeft tot nu toe een grote rol in mijn autosportcarrière gespeeld maar dit is natuurlijk de overtreffende trap!”, glimlacht Van Uitert die duidelijk is over zijn ambities met zijn nieuwe team. “Ik wil samen met Frits en Giedo in elk weekend meedoen om het podium. Doen we dat, dan doen we ook mee om de titel.”

Ook teameigenaar en teamgenoot Frits van Eerd is opgetogen over zijn nieuwe coureur: “Job heeft het fantastisch gedaan, stond beide keren met ons op het podium en was op Le Mans de snelste LMP2-coureur van allemaal. Wij hebben daarom gekozen om Job tot vaste rijder te promoveren, ook en vooral met het oog op onze ambities voor de langere termijn. Als supporter van jong talent is Jumbo al jaren sponsor van Job, dus ik vind het fantastisch dat hij de komende jaren deel uitmaakt van Racing Team Nederland.”

Voordat het FIA WEC seizoen begint mogen Racing Team Nederland en Van Uitert zich opmaken voor een geheel nieuwe uitdaging: de 24 uur van Daytona. Deze legendarische wedstrijd is traditiegetrouw de opener van het endurance seizoen en wordt verreden op de Daytona International Speedway op 30 en 31 januari. Van Uitert, Van Eerd en Van der Garde worden tijdens deze race vergezeld door de jonge Fransman Charles Milesi en gaan opzoek naar succes in de LMP2 klasse.

“Ik heb dit jaar mijn debuut in het Amerikaans kampioenschap gemaakt tijdens de Petit Le Mans 10-uurs race. Dat smaakte dankzij de zege natuurlijk naar meer maar ik had niet verwacht dat ik bij de start van het nieuwe seizoen gelijk weer in Amerika in actie zou komen”, legt Van Uitert uit. “Daytona is een unieke race met een heel sterk startveld. We zullen hard moeten vechten maar ook hier moet de zege ons uiteindelijke doel zijn.”

Met zeven wedstrijden, waaronder twee 24-uurs races, gaat het hoe dan ook een bijzonder seizoen worden voor Job van Uitert als full-time Racing Team Nederland coureur.

VOORLOPIGE KALENDER 2021