Door de mechanische pech van afgelopen weekeinde kon karter Glenn van Berlo zijn potentie nog niet volop tonen, maar hij wist dat zijn overstap naar Lennox Racing veel belooft voor de toekomst. Tijdens de eerste ronde van het Europees kampioenschap in de OK-klasse waren de rondetijden van de zestienjarige Veghelaar veelbelovend.

 

 

“De snelheid was goed”, concludeerde Glenn na afloop op het circuit van Sarno. “Elke training zat ik er vooraan bij. Daar was ik heel tevreden mee. Ten opzichte van de vorige wedstrijd hebben we wat dat betreft een stap gezet.”

Die stap was mede ingegeven door zijn overstap naar het Britse Lennox Racing. Daar rijdt de snelle Brabander nu op een Exprit-kart. Het chassis bevalt hem zeer goed. “Natuurlijk betekent een nieuwe kart van een nieuw merk dat je opnieuw de limiet moet opzoeken. Dat is een grote omschakeling. Het was dan ook even wennen. Maar het team heeft supermateriaal en er werken fijne mensen; ik had meteen een klik met iedereen, dus het komt wel goed dit seizoen.”

Zijn snelheid tijdens de trainingen zouden tijdens de kwalificatie goed moeten zijn voor een plaats in de bovenste regionen, maar door een probleem met de zogenaamde power valve verloor de motor veel vermogen. Dat scheelde veel snelheid waardoor hij uiteindelijk de veertiende tijd van zijn groep reed en de vijftigste tijd totaal. “Een tijd bij de eerste vijf had er normaal gesproken in gezeten. Helaas hoort mechanische pech erbij in deze sport. Daar kun je nu eenmaal weinig tegen doen.”

Door de tegenvallende kwalificatie-uitslag moest Glenn de eerste heat als zeventiende starten. Daarin werkte hij zich nog heel knap op naar de zesde plaats en ook de elfde plaats in de tweede heat en de twaalfde plaats in de vierde heat waren niet verkeerd.

Maar door een tijdstraf van tien seconden in de derde en de vijfde heat (in beide gevallen vanwege een ingeklikte bumper) kwam hij daarin niet verder dan de respectievelijk 12de en 24ste plaats. “Het gebeurde in die twee heats tijdens de start. Sommige rijders remmen gewoon niet en dan krijg je weleens een tik van achteren. Die kun je niet altijd goed opvangen. Dan raak je degene voor je en is het gedaan”, memoreerde hij aan de tijdstraffen.

 

 

De gecombineerde resultaten uit de heats betekenden dat hij zich niet had gekwalificeerd voor de finale. Dat was voor de ambitieuze Glenn een behoorlijke teleurstelling. Hij wilde er dan ook niet al te lang bij stilstaan. Bovendien was het besef dat hij de snelheid had om vooraan te eindigen genoeg om met een goed gevoel vooruit te blikken. Zijn eerstvolgende race is de tweede ronde van de DKM, die over een kleine twee weken wordt gehouden op het circuit van Wackersdorf. “Het geeft vertrouwen dat ik weet dat de juiste snelheid er is. Het is heel belangrijk om constant stappen te blijven zetten. Ik hoop vanaf nu steeds voorin te finishen. Alles moet gewoon even op zijn plek vallen, dan komt het goed.”

Glenn bedankt Lennox Racing.

Glenn van Berlo wordt in zijn raceactiviteiten ondersteund door Chica Chico, Rob van den Heuvel Auto’s, Home Autotainment en Van Berlo Bedrijfsvloeren.