Na een geslaagd raceweekend op de Nürburgring zijn op zondag 17 oktober de 2021-klassekampioenen van de FFR-FOR bekendgemaakt. Klaus-Dieter Häckel uit Duitsland, de meest consistente coureur gedurende het hele seizoen, won het kampioenschap in de Formule Ford 1600 klasse, nadat hij 9 van de 10 races had gewonnen in zijn VanDiemen RF91. Met een totaalscore van 85,67 punten won hij ook de eerste plaats in de AvD Historic Race Cup en versloeg daarmee Elio Cocciarelli van de HRA die een even indrukwekkende 81,80 punten scoorde.

De FFR-FOR huldigt zijn 2021 klassekampioenen op de Nürburgring. Van links naar rechts: Wilco Ibes (Serie Coördinator), Klaus-Dieter Häckel (FF 1600), Max Wuttke (FF 2000), Eric Heudicourt (FF Zetec), Marvin Brandl (Formule Opel) en Bernd Bühler (TC).

In de Formula Ford 2000 klasse won Max Wuttke, eveneens uit Duitsland, het 2021 kampioenschap met zijn Reynard SF86. Eric Heudicourt uit Frankrijk stelde het Formula Ford Zetec kampioenschap veilig in zijn Mygale SJ03, dankzij zijn twee overwinningen op de Nürburgring. Marvin Brandl uit Duitsland won de trofee in de Formule Opel-klasse door ook 9 van de 10 races in zijn klasse te winnen.

Startend in twee aparte groepen brachten de FFR-FOR en HRA 36 single seaters op de baan voor twee spannende races. De HRA en FFR-FOR startten in twee aparte groepen en Marvin Brandl pakte in race 1 de eerste plaats in de Formule Opel-klasse. Hij profiteerde van een tijdstraf van 35 seconden die Bernd Suckow kreeg voor het inhalen achter de safety car. In race 2 gaf Marvin de toon aan, met het beste algemene resultaat, op de voet gevolgd door Bernd Suckow en Jochen Thissen, ook in een Formule Opel. In de FF 2000 klasse was Max Wuttke een duidelijke winnaar met 2 zeges, Klaus-Dieter Häckel domineerde de FF 1600 klasse en Eric Heudicourt won tweemaal in de FF Zetec klasse.

Klaus-Dieter Häckel uit Duitsland, won het kampioenschap in de Formule Ford 1600 klasse, na 9 van de 10 races te hebben gewonnen in zijn VanDiemen RF91. Met een totaalscore van 85,67 punten, won hij ook de eerste plaats in de AvD Historic Race Cup.

Het laatste raceweekend van 2021 voor de FFR-FOR bevestigde de reputatie van de onvoorspelbaarheid van het weer op de Nürburgring, een van Duitslands mooiste en oudste F1-circuits. De vrije training op vrijdag werd verreden in de regen, met een aantal kleine incidenten tot gevolg. Op zaterdag werden de twee kwalificatiesessies verreden onder koude maar droge omstandigheden, terwijl de races op zondag werden verreden onder perfecte omstandigheden, met zelfs een beetje zon.

Over FFR-FOR
Samen met de HRA maakt de FFR-FOR deel uit van de AvD Historic Race Cup single seaters’ challenge.

In het kader van deze serie doen naast amateurs en liefhebbers ook professionele coureurs mee met Formule Ford 1600-, Formule Ford Zetec- en Formule Ford 2000-raceauto’s, evenals met Formule Opel single seaters. Met hun rechttoe rechtaan techniek bieden deze formulewagens de beste prijs-kwaliteitverhouding voor het racen met formulewagens. De gecombineerde HRA- en FFR-FOR-grid brengt doorgaans coureurs samen uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met raceweekends in Duitsland, Frankrijk, België, Nederland en Tsjechië.