Na 10 podiumplaatsen vorig seizoen hengelden meerdere teams naar de diensten van Jaap van Lagen. De beloning is een fraai dubbelprogramma voor de 41-jarige routinier uit Ede. In de Porsche Supercup verdedigt Jaap de kleuren van Almeras, in de Duitse Porsche Carrera Cup heeft Förch Racing hem dit keer voor het hele seizoen vastgelegd. 
“Ik ben echt mega blij. Het is wel even geleden dat ik vanaf het eerste weekeinde aan de start stond in zowel de Supercup als de Carrera Cup. Ik mag racen in twee Porsche cups en ook nog bij topteams”, vertelt Jaap enthousiast.

De Porsche-specialist zat met meerdere teams uit de Porsche Supercup om tafel. Dit kampioenschap met de Porsche 911 GT3 Cup (485 pk) rijdt in het voorprogramma van de Formule 1. Uiteindelijk besloot Jaap in zee te gaan met het team van de Fransman Philippe Alméras: Martinet by Alméras. Zijn teamgenoten zijn de Turkse rookie Ayhancan Güven en de gentlemen Clement Mateu (Frankrijk) en Roar Lindland (Noorwegen).

‘Volop kansen’
“Philippe en zijn team wisten vorig jaar drie races te winnen en wonnen bovendien het rookie kampioenschap. Alles is dus aanwezig om voorin mee te racen.” Hetzelfde geldt voor de verlengde samenwerking met Förch Racing in de Duitse Porsche Cup, waar Jaap vorig seizoen vanaf het derde raceweekeinde instapte. Reece Bar uit Ierland en de Zweed Gustav Malja zijn dit seizoen zijn teamgenoten.

Het Poolse team en Jaap van Lagen bleken in 2018 een sterkte combinatie, goed voor 2 overwinningen en in totaal 7 podiumfinishes. “Heel fijn om de samenwerking met Robert Lukas en Förch Racing door te zetten. We hebben vorig jaar laten zien waartoe we in staat zijn. Nu sta ik vanaf de eerste race aan de start, dus dat geeft volop kansen.”

Constantheid wordt beloond
In beide kampioenschappen start Jaap met de ambitie om mee te strijden om de titel. “Zowel in de Supercup als de Carrera Cup klopt het pakket. Om hoog te eindigen is het zaak om constant te scoren. Als je naar de afgelopen seizoenen kijkt, dan zie je dat rijders die iedere race in de top 5 eindigen aan het eind meedoen om het kampioenschap. Ik weet dus wat me te doen staat.”

De Porsche Carrera Cup telt 8 ronden, waarbij Jaap van Lagen ook op Circuit Park Zandvoort in actie komt. Het openingsweekeinde is van 3 tot 5 mei op de Duitse Hockenheimring. De aftrap van de Porsche Supercup vindt plaats op het GP-circuit van Barcelona in het weekeinde van 10 mei.