Na het eerste weekend van de Lamborghini Super Trofeo Europe moest het Bonaldi team behoorlijk aan het werk met de 620 PK Lamborghini Hurracan van Danny Kroes en zijn Russische teamgenoot Sergey Afanasyev. Ondanks de mooie resultaten (2e en 4e in de pro klasse) waren diverse problemen ontdekt aan de nummer 3 Super Trofeo auto.

Het gevolg was een complete ombouw van de auto, inclusief een totaal nieuwe motor. Volgens teambaas, Marco Bielli werd alleen de benzinetank niet vervangen. De auto kwam duidelijk snelheid tekort op Silverstone. Kroes is het team dan ook dankbaar voor al het werk en energie wat er in de auto is gestoken.

Ronde 2 van het kampioenschap vond plaats op het circuit van Misano in Italië. Zoals gebruikelijk maakte de Super Trofeo deel uit van de Blancpain series. Ook de European GT4 series, met daarin diverse Nederlanders maakte deel uit van het programma, net als het weekend van 13 en 14 juli op het circuit van Zandvoort.

Van tevoren was de opdracht al niet eenvoudig voor Kroes, die deel uitmaakt van het Lamborghini Official Young Driver programma. De grootste concurrent voor het kampioenschap, Imperiale Racing heeft haar fabriek op 10 minuten afstand van het circuit en heeft daar zodoende veel kunnen testen, vooral onder de snikhete omstandigheden zoals die het afgelopen weekend voordeden. Uit de vrije trainingen bleek al snel dat een top drie maximaal haalbaar zou zijn, met Imperiale op een seconde voorsprong in de vrije trainingen en kwalificatie. Toch was het gedurende de races een stuk spannender. In de avondrace die van 10 tot 11 werd gereden, startte Kroes vanaf de 3e plaats en behield die plek ook tot aan de rijderswissel. Sergey Afanasyev wist nog bijna de tweede plaats te bemachtigen ten koste van de nummer 8 Imperiale Racing Lamborghini van Karol Basz en Bartosz Paziewski. Helaas zat een AM (amateurklasse red.)  rijder Afanasyev in de weg en verdween daarbij de kans op de tweede plaats. Race 2 op zondag werd een waar spektakelstuk. Na een matige start van Afansyev gaf de Rus direct bij het openen van de pit window het stuur over aan Kroes, die met een magistrale inhaalrace alsnog de derde plaats wist te bemachtigen.

Met een mooie derde plaats in de tussenstand komt de volgende race op Zandvoort als geroepen en is er goede hoop bij team Bonaldi dat het gat naar de leider kan worden gedicht.

“Ik ben zeer tevreden ondanks de moeilijke omstandigheden toch twee podiumplaatsen te hebben gescoord. Vooral race 2 was boeiend omdat ik van hel ver moest komen (P9) na de rijderswissel. Om toch die P3 te pakken geeft mij dan ook een heel goed gevoel. Daarbij komt dat wij wisten dat deze race moeilijk zou worden gezien de thuisbasis van de concurrent Imperiale. De volgende race is 13 en 14 juli op Circuit Zandvoort dus daar hoop ik mee te kunnen strijden om de eerste plaats”. Aldus Danny Kroes.