TeamNL-rijder Tijmen van der Helm is bij zijn tweede optreden in de Castrol Toyota Racing Series in alle drie de wedstrijden in de top tien geëindigd. In het uiterst competitieve veld bleef de net 16 jaar geworden Nederlander op het circuit van Pukekohe Park Raceway in de kwalificatie maar een halve seconde van de poleposition verwijderd. In de drie races was Van der Helm te midden van rijders die dit jaar al wedstrijden hebben gewonnen in mooie gevechten verwikkeld en passeerde twee keer als tiende en één keer als negende de finish.

 

 

Een week na zijn debuut in de Castrol Toyota Racing Series mocht TeamNL-talent Tijmen van der Helm op Pukekohe Park Raceway aantreden voor de vierde ronde van het kampioenschap. Nadat de net 16 jaar geworden Nederlander bij zijn eerste optreden meteen al punten had gepakt, was Van der Helm er veel aan gelegen om in Pukekohe de volgende stap te zetten.

Dat de voor Kiwi Motorsport uitkomende Van der Helm de in het eerste weekend opgedane ervaring direct in snelheid wist om te zetten, bleek in zowel de trainingen als de races. In de trainingen verbeterde de TeamNL-rijder voortdurend zijn tijden, waarna hij de testdagen afsloot met een zesde en negende positie. In de kwalificatie zette Van der Helm als jongste deelnemer in het veld op slechts een halve seconde van de poleposition de negende tijd op de klokken. De eerste wedstrijd kende vervolgens een zeer hectisch verloop met twee safetycar-situaties en zelfs een rode vlag, waarbij Van der Helm, die na een slechte start enkele posities verloren had, er toch in slaagde om weer plaatsen goed te maken en als tiende te finishen.

 

 

In de tweede wedstrijd was Van der Helm in een fraaie strijd om de plekken negen tot en met elf verwikkeld en legde uiteindelijk beslag op de tiende positie. In de afsluitende derde race moest de TeamNL-rijder van de twaalfde positie vertrekken. Van der Helm wist de nodige plaatsen te winnen en passeerde als negende de finish, goed voor opnieuw de nodige punten in het kampioenschap. Hoe competitief de Toyota Racing Series dit jaar is, mag wel blijken uit het feit dat Van der Helm in de kwalificatie slechts een fractie van een seconde achterbleef bij een rijder die al een race heeft gewonnen, om in race drie zelfs tussen twee eerdere racewinnaars te eindigen. Daarmee bewees de TeamNL-rijder de competitie met de veel meer ervaren concurrentie nu al goed aan te kunnen.

“Ten opzichte van vorige week hebben we flink wat progressie geboekt. Pukekohe is een heel lastig circuit waar een fout zo gemaakt is. Dat bleek ook wel uit het aantal rijders dat gedurende het weekend naast de baan belandde. De eerste race heb ik dan ook voorzichtig gereden, maar race twee en drie gingen prima. Het verschil met de top is in zowel de kwalificaties als de races een stuk kleiner dan vorig weekend. Ik kijk dan ook met een tevreden gevoel terug”, aldus Van der Helm.

De vijfde en laatste ronde van de Toyota Racing Series wordt volgend weekend verreden op Manfeild – Circuit Chris Amon.