De nieuwe Standaardklasse van de Dutch Race Driver Organisation is speciaal opgezet voor jonge (kart)coureurs en andere rijders met weinig of geen race-ervaring. De Standaardklasse is betaalbaar, leerzaam en leuk. Meld je aan en sta op 26 april aan de start op Circuit Park Zandvoort!

12573098_10153265110412353_3713182931155995791_n

Autoracen is voor bijna iedereen bereikbaar. Dat bewijst de Dutch Race Driver Organisation al sinds 2011. De nieuwe Standaardklasse legt de drempel nog lager. “De klasse is het logische vervolg voor iedereen die net een racelicentie heeft gehaald”, vindt medeorganisator Danny van Dongen.

De Standaardklasse staat open voor betaalbare raceauto’s die zich al jarenlang  hebben bewezen. Danny: “Denk bijvoorbeeld aan de Suzuki Swift Cup-auto en de bekende raceversies van de Mazda MX-5, BMW Compact 1,8 en Seat Ibiza TDi. Elke toerwagen met een pk-gewicht verhouding vanaf 6,5 is welkom.”

De DRDO gaat de beginnende coureurs helpen om van hun racedebuut een succes te maken. “Onze ervaren rijderscoaches helpen elke deelnemer met adviezen”, aldus Danny’s collega Dillon Koster. “Zo word je in korte tijd een betere, snellere coureur.”

Betaalbaar racen

Het kostenplaatje is aantrekkelijk, rekent Dillon voor. “Een heel seizoen racen met een Suzuki Swift kan al vanaf circa 4.000 euro. In dat geval deel je je eigen auto met een andere rijder, zodat je ook de kosten deelt. Je kunt er ook voor kiezen om je aan te sluiten bij een professioneel team, met eigen raceauto’s en een eigen pitcrew. Wij rekenen de mogelijkheden graag voor.”

Vanaf 15 jaar

De Standaardklasse is de ideale instapklasse voor jonge karters die door willen groeien naar de autosport. Coureurs vanaf 15 jaar zijn welkom om mee te doen, ervaring op te doen en plezier te maken.

Om de overstap van de kartsport naar de autosport makkelijker en succesvoller te maken, werkt de Dutch Race Driver Academy al jarenlang intensief samen met Chrono Karting. Chrono Karting organiseert onder meer Nederlandse kartkampioenschappen, onder auspiciën van de KNAF, en is de organisatie achter de Dutch Karting School. “De Standaardklasse biedt weer nieuwe perspectieven voor kartcoureurs die naar de autosport willen overstappen. Karting meets autosport!”, aldus Gaby van de Burgt van Chrono Karting.

Over de DRDO

De DRDO (www.drdo.nl) organiseert sinds 2011 laagdrempelige races. Het seizoen 2016 telt zeven evenementen (veertien races) op Circuit Park Zandvoort (vijf keer) en de circuits van Zolder en Assen. De DRDO is betaalbaar, competitief en gezellig. Bovendien is de DRDO zeer geschikt voor rijders met een drukke baan of een eigen bedrijf. De evenementen op Circuit Park Zandvoort beginnen bijvoorbeeld pas in de namiddag, desondanks staan er twee races van elk 50 minuten en twee trainingen op het programma.

Iedereen met een racelicentie, van debutant tot ervaren coureur, is welkom. De uitdagende BMW M3 Cup is de snelste klasse. De Cup wordt verreden met een speciaal voor de DRDO ontwikkelde raceversie van de BMW M3 E46. De Specialsklasse staat open voor toerwagens met een  pk-gewicht verhouding van minimaal 5,0, voor de klasse Specials Plus is dat 3,75.

Heb je nog geen racelicentie? Bij de Dutch Race Driver Academy (www.drda.nl) haal je je KNAF-licentie in 24 uur!