Op 19 Mei is op het TT circuit van Assen de derde clubrace van de ACNN verreden. Zoals gebruikelijk bij de evenementen van de ACNN is het in de pitsboxen altijd een gezellig familie gebeuren. Zo is het op de baan niet anders. Er zijn veel vaders die het race virus op hun kinderen hebben overgebracht. In de PTC cup werd het podium twee keer gevuld met de zonen van hun nu vaak nog snellere vaders. Het was Noah Hermans die tot twee keer toe als eerste de finishlijn wist te passeren en zijn koppositie in de tussenstand van de PTC wist te verstevigen. Jasper Stiksma mocht voor het eerst in zijn prille carrière het podium bestijgen met twee knappe tweede plaatsen.

Jasper Stiksma in actie (foto Bert van Dalen)

Hetzelfde gold voor Fabian Schoonhoven in de tweede race behaalde zijn eerste derde plek en mocht onder luid applaus van zijn vader de bokaal in ontvangst nemen. In de eerste race was het Rens Miedema die als derde finishte en hij maakte het “Zoon Vader” verhaal op het podium compleet.

Jasper Stiksma, Noah Hermans, Fabian Schoonhoven, Daphne Blaak (Ladies cup)

In de Zilhouette cup was het Mark Wieringa de overwinning in beide races voor zich opeiste.

Mark Wieringa in actie (foto Henk Hali)

De leider is de tussenstand van de Zilhouette cup Bernard Blaak reed twee strategische races om zijn opgebouwde erestraffen secondes af te bouwen. Alles met als doel om bij de volgende race op het legendarische circuit van Spa-Franchorchamp op 21,22 en 23 juni te kunnen schitteren.

De BMW Continent cup was de grote comeback Robert Ackermann. De vorige race op Circuit Zandvoort moest hij helaas met een beschadigde auto de strijd staken.

Robert Ackermann in actie. (foto Bert van Dalen)

Een ijzersterk optreden in het sterke veld van deze cup leverde deze jonge coureur deze keer in de eerste race een tweede plaats op en hij zegevierde in de tweede race. De eerste plaats in de eerste race van deze altijd spectaculaire cup werd opgeëist door Patrick Kroeze en Matthieu Kruger.

Patrick Kroeze eerste overwinning (foto Bert van Dalen)

Het was voor Patrick de eerste keer in zijn carrière dat hij mocht plaats nemen op de hoogste trede van het podium.

Op 21,22 en 23 Juni rijden de Zilhouette, BMW Continent cup, DTC cup met als gast klasse de Porsches van de PCR op het circuit Spa-Franchorchamps.