PEUGEOT heeft zojuist het doek verwijderd van de nieuwe 9X8, de ultieme Hypercar-uitdager die is klaargestoomd voor zijn competitieve debuut in het FIA World Endurance Championship (FIA WEC) in 2022. De 9X8 wordt aangedreven door een hybride krachtbron die zijn krachten verdeelt over vier wielen. Dit hyper-efficiënte prototype past daarmee perfect in PEUGEOT’s ‘Neo-Performance’ strategie, die staat voor duurzaamheid en prestaties voor zowel weg- als raceauto’s. PEUGEOT SPORT’s engineering team en PEUGEOT Design hebben nauw samengewerkt om met de 9X8 nieuwe ontwikkelingen mogelijk te maken. Zo kon bijvoorbeeld de achtervleugel dankzij een uitgekiend ontwerp achterwege blijven, terwijl het design nog steeds tot in de poriën ‘PEUGEOT’ uitademt.

 

 

De PEUGEOT 9X8 – de nieuwste troef van PEUGEOT in de endurance-racerij – is een directe opvolger van de PEUGEOT 905, winnaar van de 24 uur van Le Mans in 1992 en 1993 en de PEUGEOT 908, die in 2009 de Franse raceklassieker won. Het nieuwe prototype staat klaar om de langdurige en succesvolle betrokkenheid van het merk in deze autosport van wereldklasse voort te zetten met een zeer competitieve auto en een sterke, direct herkenbare merkidentiteit.

The PEUGEOT 9X8 is een ambitieus project, volledig in overeenstemming met de PEUGEOT Neo-Performance-visie. Deze visie is gebaseerd op het combineren van een eersteklas sportieve afkomst met een baanbrekende styling, efficiëntie en technologische expertise, die kan worden doorvertaald naar de straatauto’s van PEUGEOT.

De nauwe samenwerking tussen de Design- en Engineering-teams van PEUGEOT en PEUGEOT Sport maakt het verschil als het gaat om het verkennen van nieuwe aerodynamische oplossingen en styling-ideeën, om zo een ​​compleet originele productlijn te creëren.

De vormen en aerodynamische eigenschappen van de PEUGEOT 9X8 zijn het resultaat van de gebundelde inbreng van de ontwikkelingsingenieurs die onder de verantwoordelijkheid vallen van Olivier JANSONNIE, technisch directeur bij PEUGEOT Sport, en het ontwerpteam onder leiding van PEUGEOT Design Director Matthias HOSSANN.

 

 

De werkwijze van deze top-experts werd mogelijk gemaakt door nieuwe reglementen, opgesteld door de FIA ​​(Fédération Internationale de l’Automobile) en ACO (Automobile Club de l’Ouest) voor de nieuwe Le Mans Hypercar (LMH)-klasse. Deze klasse is de opvolger is van de voormalige LMP1-hoofdklasse in de endurance-racerij. De grotere flexibiliteit die de nieuwe technische regels met betrekking tot aerodynamica mogelijk maakt, draagt bij aan een radicaal nieuwe manier van denken en bevordert zo de opkomst van innovatieve auto’s. Bovendien krijgen ontwerpteams hiermee de ruimte om echt het verschil te maken en nieuwe oplossingen te bedenken. Zo maakten de ingenieurs en ontwerpers van PEUGEOT van deze gelegenheid gebruik om nieuwe creatieve processen uit te vinden en gevestigde denkbeelden en codes te doorbreken. Op deze manier werd de ​​hypercar als het ware opnieuw uitgevonden.