Dakar 2016 zit er op. Drie Eurol teams eindigden de rally met een plek in de top tien. Hoogst geëindigde Eurol rijder is Hans Stacey van het Eurol Veka MAN Rally Team (EVM team). Hij finishte als vierde in het truckklassement en behaalde twee etappeoverwinningen. Vlak achter hem eindigde op de zesde plek Pascal de Baar in de Mammoet Rallysport truck. Pascal reed met deze klassering en een dagoverwinning zijn sterkste rally ooit. Peter Versluis van het EVM team kwam in twee etappes als eerste over de finish en eindigde uiteindelijk als negende in het truckklassement.

Erik van Loon, Coronel
Erik van Loon kon zijn topprestatie van vorig jaar niet herhalen maar was realistisch. Kleine probleempjes en een crash in de tweede week zorgden voor tijdverlies maar Van Loon ziet het positieve in van de dertiende plaats. Tim Coronel tekende voor winst in de solo-klasse bij de auto’s. Daarnaast pakte Coronel een aantal mooie klasseringen in de tweede week van de rally.

aaq

Huigevoort, Rotsaert, Top Trucks Dakar
Marcel Huigevoort, ook van het EVM team, volbracht zijn eerste Dakar in de truck op een achttiende plaats. Steven Rotsaert, van het Rotsaert Dakar Team, finishte Dakar 2016 op de drempel van de top-20. Vick Versteijnen, van het Top Trucks Dakar Team, pakte in zijn tweede Dakar avontuur een mooie 24e plaats.

Van de Laar Racing, Team Tilburgs Truck Parts
Jan van de Laar bracht de DAF aan de finish op een 28e plaats. Debutant Frank Tilburgs reed een hele nette Dakar en sleepte een 32e plaats in de wacht.

Motoren
Frans Verhoeven finisht zijn elfde Dakar rally als beste Nederlander op een negentiende plaats. Robert van Pelt heeft het nooit echt zwaar gehad zei hij na afloop van zijn vierde Dakar deelname. Van Pelt finishte dit jaar op de 28e plaats. Kistrijder Jasper Riezebos werd vierde in de malle moto klasse. Overall haalde hij positie 52, dezelfde plek als vorig jaar toen hij debuteerde in Dakar.

Martijn Pfeiffer, directeur Eurol: “trots op behaalde resultaten”
Directeur Martijn Pfeiffer: “Deze mannen weten in zeer zware omstandigheden te presteren. Als partner in smeermiddelen zijn we uitermate trots op de behaalde resultaten. De Dakar rally is het bewijs voor de kwaliteit van onze oliën en is de perfecte omgeving om producten door te ontwikkelen en te verbeteren.”

SS8-CORONEL.3048-1024x683

 

Over Eurol
Eurol is de enige Nederlandse onafhankelijke producent van smeermiddelen en technische vloeistoffen en actief in meer dan 65 landen. Als totaalleverancier heeft Eurol een full-service benadering met een compleet productportfolio smeermiddelen, additieven, technische vloeistoffen, reinigings- en onderhoudsproducten. Eurol bedient daarmee uiteenlopende segmenten zoals automotive, transport, tweewieler- en motorfietsmarkt, agri, grondverzet, industrie en scheepsvaart. Eurol producten dragen de goedkeuringen van vooraanstaande motorvoertuigfabrikanten. De ‘Quality is in our nature’ belofte staat bij de Eurol medewerkers altijd centraal, met passie zorgen deze professionals voor de perfecte smering van voertuigen onder alle omstandigheden.