De eerste race op het vernieuwde Circuit Zandvoort is een prooi geworden voor Equipe Verschuur. En de formatie met de coureurs Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur deed dat in stijl: pole position, baanrecord en overwinning. Voor de coureurs was het genieten op het nieuwe circuit met onder meer twee kombochten. “Dit gaat de boeken in en zo hoort het ook”, aldus teambaas Frans Verschuur.

“Het was een echte clean sweep met de snelste tijd, pole en overwinning”, aldus Verschuur. “Met zo veel snelheidsverschil is tactiek heel belangrijk, maar daar zijn wel altijd al wel sterk in geweest. We hebben een beetje gegokt om meerdere code 60-situatie en door de timing met de laatste pitstop hebben we het definitieve gat geslagen.”

Voor zoon Mike Verschuur was het zijn rentree na een tijdje uit de autosport weggeweest te zijn. “Ik had ruim 3 jaar niet meer gereden. Ik heb mijn schoenen afgestoft en ga het hele seizoen met Harrie en Erik rijden. Het nieuwe Zandvoort is super vet. We hebben het ronderecord in handen, maar dat zal niet lang duren. Begin mei zijn we die kwijt”, zo verwijst Verschuur op de terugkeer van de Formule 1 naar Zandvoort.

“Het is heel leuk om weer in een team van mijn vader te rijden. Na ruim 3 jaar ging het toch wel weer kriebelen om weer te racen, maar soms moet je andere prioriteiten stellen. Dit was wel vet, zeker om op het vernieuwde circuit te rijden. Vooral de Hugenholtz-bocht is gaaf, de laatste bocht gaat bij ons gewoon flat. De kerbstones zijn anders, eigenlijk is de hele baan anders.”

Ook Erik van Loon genoot van het rijden op het nieuwe circuit. “Ik ben eigenlijk nooit zo’n fan van Zandvoort geweest. Puur omdat ik uit de motorracerij kom. Ik ben meer fan van Assen, maar nu met die banking voel je echt coureur. Je moet echt ballen hebben om hem te laten staan. Soms heb je de neiging om te liften, omdat je denkt dat het niet goed gaat, maar als je er eenmaal gereden hebt, gaat het eigenlijk vanzelf.”

“De race ging heel voortvarend”, aldus Van Loon. “We hebben een pitstop buiten code 60 moeten maken, waardoor we even terugvielen naar P2, maar we hadden snel de kop weer in handen en die niet meer weggegeven.”

Ook teamgenoot Harrie Kolen genoot van het nieuwe circuit. “Met onze auto is het erg gaaf om hier te rijden. Door de vernieuwde Hugenholtz neem je ook veel meer snelheid mee naar het Scheivlak. Dat is echt te gek. En dat we het kampioenschap hebben gepakt, vind ik toch wel heel leuk.”

Equipe Verschuur met Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur komt dit jaar uit in de 24H Series en die wordt eind maart afgetrapt met de 12 uur van Estoril.