Het team van Bas Koeten racing is met twee SEAT Leon Cup Racers aanwezig tijdens het F1 evenement op Bahrein International Circuit voor deelname aan het eerste raceweekend van de TCR International Series. Het TCR seizoen start op 2-3 april met twee sprintraces waarvan de eerste in het donker verreden wordt. TCR International Series rijdt dit seizoen drie maal in hetzelfde weekend als Formule 1 waardoor een grote hoeveelheid toeschouwers verwacht kan worden.

Bas Koeten: “We zijn trots om aanwezig te zijn op Sakhir. Dit is een resultaat van onze deelname aan de TCR International Series in mei vorig jaar met onze rijder Bas Schouten. We brengen nu twee identieke auto’s aan de start in Bahrein en sluiten daarbij aan bij het toppunt van de autosport, F1. We geloven sterk in het TCR concept van Marcello Lotti en zijn crew. Dit jaar zijn we op mondiaal en regionaal niveau actief TCR. We staan aan de start bij TCR International Series, 24h Series en lokale TCR Series. We hebben daar momenteel vier SEAT Leon Cup Racers voor beschikbaar.”

Twee lokale coureurs bemannen de SEAT Leon Cup Racers van Bas Koeten Racing. Sheikh Salman bin Rashid Al Khalifa is voormalig kampioen van de Porsche GT3 Cup Challenge Middle East. Hussaim Karimi, eveneens afkomstig uit Bahrein, is een ervaren toerwagenrijder in de regio. Momenteel rijdt Karimi in de Bahrein International Circuit 2000 cc Challenge.

Het startveld bestaat uit 22 toerwagens van zes verschillende merken. Elke auto is uitgevoerd met een 2.0 turbomotor met circa 330 PK en is voorwielaangedreven. Competitie komt onder meer van vooraanstaande teams zoals Target Competition, WRT, Craft-Bamboo Lukoil, Liqui Moly Team Engstler en West Coast Racing. Relatief nieuw voor TCR zijn B3 Racing Team uit Hongarije, Mulsanne Racing met hun Alfa Romeo’s en Top Run met twee Subaru STi’s. 2015 kampioen Stefano Comini verdedigt zijn titel met een Volkswagen Golf van WRT. Target Competition is aanwezig met twee nieuwe Opel Astra TCR auto’s.

Bas Koeten Racing is het grootste team van Nederland en runt meer dan 20 race- en rallyauto’s in verschillende nationale en internationale competities. De vier TCR auto’s en de prototypes vormen dit seizoen het hoofdprogramma van het team. Voor meer info: www.baskoetenracing.nl

IMG_3578

IMG_9381