Autocoureur Morris weekeinde heeft op het circuit van Oschersleben een uitstekend weekeinde beleefd in de Duitse Porsche Carrera Cup. Het zestienjarige talent uit Den Dolder was zowel in race één als race twee de beste rookie door naar de respectievelijk vijfde en zevende plaats overall te denderen. Hij gaat nu gedeeld aan de leiding in het rookiekampioenschap. 

 

 

“Het was een enerverend weekeinde”, zei Morris over de tweede ronde van het prestigieuze kampioenschap. “We hebben er het maximale eruit gehaald. Ik ben dus best wel tevreden. We hebben ook veel punten gescoord.”

Als jongste deelnemer van allemaal liet de talentvolle Utrechter opnieuw zien waarom hij vorig jaar na een heftige strijd vicekampioen werd in de Porsche Carrera Benelux Cup. Met name zijn prestatie in race één viel op. Daarin werd Morris vijfde en was hij achter regerend kampioen Larry ten Voorde de tweede Nederlander. “Het was een goede race, echt een kartrace. Iedereen was continu aan het battelen, zoals in het karten. Er gebeurde echt heel veel.”

Dat kwam mede doordat het vlak voor de start van de race begon te regenen. Op dat moment stond iedereen op slicks. Morris, die zich als negende had gekwalificeerd voor race één, omschreef de eerste paar rondes als ‘echt overleven’.

“Door de regen zat iedereen dicht bij elkaar. Rondje na rondje kwam ik naar voren, moest me wel echt naar voren vechten. Qua inhaalacties was het een slagveld. Maar de baan was heel warm en droogde niet normaal snel op. Uiteindelijk kwam ik als vijfde over de finish. Ik heb echt van die race genoten.”

 

 

Voor race twee, die werd verreden op een droge baan, had de coureur van GP Elite zich als zevende gekwalificeerd. “Die race was ook wel weer een gevecht, maar nu reden de rijders wel wat verder uit elkaar. Ik had jammer genoeg net niet genoeg snelheid om nog verder naar voren te komen.”

Hij eindigde zodoende als zevende. Daarmee was hij dus opnieuw beste rookie. “Qua punten was ik er tevreden mee. Maar echte voldoening had ik niet. Het moet nog beter, we moeten aan de bak. Er staan nog een aantal rijders voor me”, toonde hij zich ambitieus. “We moeten gewoon hard werken.”

Hoe dan ook, ten opzichte van het eerste weekeinde in deze zeer prestigieuze klasse had Morris weer een stap gezet. Destijds was zijn beste resultaat P7, nu was dat P5. Hij kon dus tevreden concluderen dat hij zijn plekje in het kampioenschap al min of meer veroverd heeft.

“Je merkt wel dat er op een nog hoger niveau geracet wordt. Ik vecht ook niet steeds met dezelfde rijder, zoals vorig seizoen. Het is voor mij wel even wennen, want vorig jaar was ik de aanvallende rijder. Nu race ik in situaties dat ik ook druk van achteren ervaar. Het niveau ligt gewoon veel hoger hier. Erg cool om daarvan te leren.”

Zijn doel voor dit seizoen is om eerste rookie te worden. Hij ligt dus goed op koers. “En ik hoop in de top zeven algemeen mee te komen. Maar ik voel geen druk van ‘ik moet’. Ik zie het meer als een heel coole gelegenheid om te leren racen in dit soort auto’s.”

Zijn volgende raceweekeinde staat gepland voor 12 en 13 juni op de Red Bull Ring in Oostenrijk. Dan staat de derde ronde van de Duitse Porsche Carrera Cup op het programma. “Ik heb er al eens getest. Ik vind het een coole baan. Het is vet daar te rijden. Ook omdat ik veel F1-races op die baan heb gezien. Het is een kort circuit, maar het heeft wel leuke bochtencombinaties. Een plaats in de top vijf moet weer mogelijk zijn, denk ik.”

Naast de Duitse Porsche Carrera Cup rijdt Morris dit seizoen ook drie races mee op het allerhoogste niveau: de Porsche Mobil 1 Supercup. Hij is van de partij tijdens de races op Silverstone, Zandvoort en Spa. Vanzelfsprekend keek het jonge talent daar naar uit. “Het middenveld is daar nog sterker. Het hele deelnemersveld is sterk. Ik ben heel benieuw hoe ik daar kan presteren.”