De derde wedstrijd voor het NK Rallycross op het Eurocircuit in Valkenswaard was een spannende. Niet alleen het weer maakte het zeer uitdagend voor de coureurs, ook de wedstrijden zelf waren voorzien van een flinke dosis gevechten.

Een afwisseling van regen, zon en onweer zorgde er gedurende de manches voor dat het naast de strijd met de mede coureurs ook een strijd werd met het weer. Vooral tijdens de tweede manche was het glibberen en glijden tijdens een enorme stortbui. Gelukkig voor de toeschouwers en coureurs werd het daarna weer droger en konden de finales in droog weer worden verreden en de punten voor het NK worden verdeeld. Naast punten voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross waren er ook punten voor de BelNed Cup te verdienen.

321

Peter Vingerhoets leek in de Super1600 klasse de beste kaarten te hebben voor de finale. Echter bleef het tot aan de finishlijn spannend wie de winst zou pakken. Vingerhoets bewaarde zijn Jokerlap tot aan de laatste ronde om een zo groot mogelijke voorsprong op concurrent Davy van den Branden op te bouwen. Echter wist van de Branden toch net voor Vingerhoets terecht te komen. Dit resulteerde in een eerste plaats voor Davy van den Branden gevolgd door Peter Vingerhoets en Pascal Roumans.

In de SuperTouringcars – klasse liet Peter van de Wege tijdens de maches en semi-finale als vanouds zien sterk te kunnen rijden. Toch was het Danny de Beuckelaer die voor het eerst succes boekte in zijn Volvo C30 tijdens de finale. Peter van de Wege mocht aansluiten op de tweede plaats en weer wist Claudia Smits het tot het podium te schoppen met een derde plaats.

De finale in de SuperTouringcars + klasse was er één die draaide om Steve Volders. De Belg wist de finale naar zijn hand te zetten en zijn koppositie constant vast te houden. Kristof Bex schatte zijn Jokerronde niet goed in en kwam achter in het veld terecht. Wel wist hij zich goed naar voren te werken wat resulteerde in de tweede plek. Bert Bosmans kon aansluiten op de derde plaats.

432

Wist Jordi van Weert de afgelopen wedstrijden de overwinning te behalen in de RST Junior Cup, nu moest hij het afleggen tegen Pim Garvelink. Garvelink reed de hele dag sterk en wist dit tijdens de finale om te zetten naar een overwinning. Jordi van Weert sloot aan op de tweede plek gevolgd door Sem Lahije op plaats drie.

Mark van Eyken gaf zijn concurrenten in de Formula Rallycross Sprinter en Superklasse het nakijken in de finale. Van Eyken pakte ruim de overwinning en wordt in de einduitslag gevolgd door Johan Versluys en Louis de Haas. De Haas laat hiermee zien zich erg op zijn gemak te voelen met zijn wagen.

Hans Vranckx is weer terug van weggeweest in de Formula Rallycross Sprintcars klasse. De vorige wedstrijd verliep niet zo goed, maar tijdens de derde wedstrijd wist hij de overwinning weer mee naar huis te nemen. Christiaan Spelmans en Dirk Garvelink sloten netjes aan op de tweede en derde plaats.

432221

Op zondag 10 juli is het tijd voor de vierde wedstrijd van het NK Rallycross op het Eurocircuit.

Online toegangsbewijzen kopen
De volgende wedstrijd voor het Nederlands Kampioenschap Rallycross en de BelNed Cup is op zondag 10 juli.

U kunt uw toegangsbewijs al vooraf via internet kopen. Ga naar www.eurocircuit.nl/tickets en koop uw volwassene of kinderticket. Op deze manier hoeft u niet meer in de rij te staan en kunt u uw kaartje direct laten scannen en het circuit betreden.

De toegang voor kids tot 12 jaar is (onder begeleiding) 5 euro, voor volwassenen kost een bezoek aan het Eurocircuit 15 euro. Het circuit is op 10 juli geopend vanaf 08.00 uur. De wedstrijden beginnen om ± 11.30 uur.