Kas Haverkort kijkt met weinig plezier terug op de dit weekend op de Red Bull Ring verreden zevende ronde van het Formula Regional European Championship by Alpine. Het 17-jarige TeamNL-talent kwam in de vrije trainingen snelheid tekort waarna in samenspraak met zijn team MP Motorsport besloten werd om diverse onderdelen van zijn auto te vervangen. In de tweede race was de snelheid weer terug, maar toen was het weekend wat wedstrijdresultaten betreft uiteraard al verloren en daarmee werd de mentale weerbaarheid van het jonge talent aardig op de proef gesteld. 

 


De Red Bull Ring bij het Oostenrijkse Spielberg was het strijdtoneel voor de zevende ronde van het Formula Regional European Championship by Alpine. Op deze ook van de Formule 1  Grand Prix natuurlijk zeer bekende baan wilde Kas Haverkort de draad van zijn prestaties op Circuit Zandvoort weer oppakken, nadat het voor het 17-jarige TeamNL-talent op Spa-Francorchamps bepaald niet mee had gezeten. Helaas pakte het allemaal anders uit.

 


In de vrije trainingen bleek Haverkort snelheid tekort te komen. Daarop werd besloten om diverse onderdelen van zijn auto te vervangen. In de kwalificatie voor race één leverde de eerste wijziging echter niet meer op dan een 17de plaats, waarop besloten werd opnieuw een en ander aan te passen. Gevolg was echter een gridstraf waardoor Haverkort vanaf de 32ste startplaats moest vertrekken. In de race had zijn auto echter nog steeds niet de snelheid, net zo min als na de tweede kwalificatie die de startopstelling van race twee moest bepalen. Daarop besloot zijn team MP Motorsport voor de tweede keer een wissel toe te passen en Haverkort vanuit de pits te laten starten, zodat de auto in vrije lucht achter het veld op de proef kon worden gesteld. Haverkort sloot derhalve als 33ste en laatste aan en liet zich steeds weer terugzakken om vervolgens het gat naar het veld dicht te rijden. Daarmee werd de race een veredelde testsessie die echter wel als resultaat had dat de snelheid nu weer terug bleek te zijn en het euvel derhalve verholpen leek.

 


“Het team heeft zich het hele weekend een slag in de rondte gewerkt, maar we lijken er nu toch uit. Daarmee ga ik met vertrouwen richting de volgende ronde van het kampioenschap in Valencia”,  keek Haverkort op zijn lastige weekend in Oostenrijk terug.

Foto’s: Dutch Photo Agency