De Mercedes-Benz SLK Cup nadert zijn ontknoping en op de een na laatste racedag van het seizoen werd weer op het scherpst van de snede gestreden. Onder tropische omstandigheden werden weer twee races verreden, dit maal op het befaamde TT Circuit in Assen. Voor een aantal deelnemers betekende dit een eerste kennismaking onder race omstandigheden met het prachtige Drentse circuit. De Mercedes-Benz SLK Cup verwelkomde ook weer een nieuw gezicht. Ditmaal debuteerde de 30-jarige Vivienne Geuzebroek met een SLK en dat deed zij met verve. Gestart vanaf de 5e plek op de startgrid finishte zij in Race 1 op de tweede plaats achter Theo van den Berg en in Race 2 reed zij naar de derde podiumplek, achter winnaar Niels Nipperus en Theo van den Berg. Met 5 jaar autosport ervaring (race & rally) was Vivienne toch de verrassing van de dag. “Wat een geweldige klasse en wat is dit leuk,” was de enthousiaste reactie van Vivienne. “Eigenlijk vind ik rally wat avontuurlijker, maar ook gevaarlijker. Racen op het circuit is dan een goed alternatief, maar na vandaag ben ik helemaal enthousiast over de circuitsport geworden!” Cup organisator Nico Biesheuvel was uiteraard blij met haar enthousiasme: “Nog dagelijks melden zich potentiële deelnemers en tijdens de finaleraces op Zandvoort komen alle 19 SLK’s die nu gebouwd zijn aan de start. En ook voor volgend seizoen hebben we al weer nieuwe aanmeldingen.”

Assen 08.09.2016. Mercedes SLK Cup, DNRT Circuit Assen

In Assen spitste de titelstrijd zich uiteraard weer toe tussen Theo van den Berg en Niels Nipperus. Nipperus was tijdens de kwalificatietraining Van den Berg te snel af, maar kon zijn pole position niet verzilveren bij de start van de eerste race: hij verloor drie plaatsen en moest de als een raket gestarte Joshua Waaijenberg, maar ook Theo van den Berg en Erwin Klippel voor laten. Nipperus wist Klippel in de eerste ronde al weer te verschalken. Waaijenberg leek op een goed resultaat af te stevenen, maar moest al vroeg in de race de pits opzoeken met een onwillige motor (noodloop). Daarna ontspon zich een spannend gevecht tussen de twee titelpretendenten, die helaas in de 9e ronde abrupt tot een einde kwam, toen de koppeling van Nipperus verdere dienst weigerde. Inmiddels was Vivienne Geuzebroek goed in haar ritme gekomen en eindigde zij op de verrassende tweede plaats, met Erwin Klippel op plaats drie.

Assen 08.09.2016. Mercedes SLK Cup, DNRT Circuit Assen

Bij de start van de tweede race was het Vivienne Geuzebroek die haar start verprutste en terugviel naar de zesde plaats! Theo van den Berg echter startte sterk en pakte de leiding om die 11 ronden lang stevig in handen te houden. Vlak voor de finish zag hij echter tot zijn verbazing de ontketende en vanaf de laatste startrij gestarte Niels Nipperus voorbij komen! Ook Erwin Klippel werd vlak voor het einde van de race verrast: “Misschien was ik door de warmte iets minder geconcentreerd, maar ik werd opeens door Joshua Waaijenberg en Vivienne Geuzebroek voorbij gereden…” Elders in het Mercedes-Benz SLK veld werd ook volop gestreden in kleine groepjes. Dirk van Dijk, Gertjan Konijnendijk en Eelco Sirag vormden zo’n groepje dat streed om plaats 6; daarachter waren het Nandor Trumpi, Wout de Graaff en Menno van Lune die met elkaar in gevecht waren en ook Wybe Veenstra en Elisabeth van der Plas kenden een leuke race.

Foto’s: Chris Schotanus/Essay Produkties

Assen 08.09.2016. Mercedes SLK Cup, DNRT Circuit Assen