Voor Racing Team Nederland begint komend weekend op het circuit van Silverstone een nieuw hoofdstuk. De openingsrace van het FIA World Endurance Championship 2019/20 is voor het enige Nederlandse team in het WK de eerste met een nieuwe auto.

 

 

samenwerking met TDS Racing, dat al langdurig succesvol is met Oreca.

De coureurs van Racing Team Nederland zijn in Silverstone Frits van Eerd, Giedo van der Garde en Job van Uitert. Omdat vaste rijder Nyck de Vries dit weekend de Formule 2-races in het voorprogramma van de Grand Prix van België moet rijden, zet Racing Team Nederland Job van Uitert in als vervanger.

De pas 20-jarige Van Uitert racet dit jaar met eenzelfde, eveneens door TDS gerunde Oreca in het Europees kampioenschap. Hij gaat daarin momenteel aan de leiding.

 

 

Racing Team Nederland komt uit in de LMP2-klasse van het FIA World Sportscar Championship. Het wereldkampioenschap telt in 2019/20 acht races in Europa, Azië, Noord-Amerika, Zuid-Amerika en het Midden-Oosten.

 

 

Na de 4 Hours of Silverstone volgen de 6 Hours of Fuji (oktober), de 4 Hours of Shanghai (november), de 8 Hours of Bahrain (december), de 6 Hours of Sao Paolo (februari), de 1000 Miles of Sebring (maart) en de 6 Hours of Spa-Francorchamps (mei).

De finale van het seizoen 2019/20 is de 24 uur van Le Mans (juni).