Zondag 6 mei 2018 vindt JapFest plaats op Circuit Zandvoort. Natuurlijk weer met veel actie op het circuit met de 2e ronde van Dutch Time Attack en tientallen deelnemers voor de Streetlegal Dragraces op de 1/4 Mile. Op de showpaddock na de tunnel een vol programma met de Best of Show Battle. Met wederom een extra showpaddock voor de tunnel rechts! Daar ook een Music Stage met de populaire Rev Battle en natuurlijk de Burnout Madness. Op zondag 23 september doet JapFest ook nog eens het TT Circuit Assen aan, dus dubbel plezier in 2018!

 

 

 

Met meer dan 1.000 auto’s uit de clubscene, een bedrijvenstraat en diverse activiteiten op de paddock en de baan worden alle takken van deze wereld vertegenwoordigd.

Streetlegal Dragraces ¼ Mile

Proef de sfeer en ruik het rubber tijdens deze uitdaging. Hier zullen 80 van de allersnelste straatauto’s en 25 motoren (ALLEEN JAPANSE MERKEN) van Nederland, België en Duitsland de strijd aangaan op de 1/4 mile (402 meter). Deze vorm van legale straatraces zijn al jaren een van de grootste trekpleisters.

Dutch Time Attack

Van beginners tot de bekende coureurs: allemaal komen ze je voorbijgeflitst in een poging de snelste rondetijd te zetten! Tijdens deze strijd om de snelste rondetijd te halen wordt er in verschillende klassen gestreden om de winst. De strijd gaat in drie fasen; de warm-up, de kwalificaties en de finale, waarbij het aankomt op stuurmanskunst. Als er één opwarmronde (inlap) is gereden gaan we de ‘vliegende’ ronde (flyinglap) in. Nu moet het gebeuren, hier gaat het om, deze tijd staat en elke fout, hoe klein ook, wordt afgestraft! Tijdens het JapFest wordt de 2e ronde georganiseerd voor het kampioenschap en staat open voor alle merken.

Clubpaddock

De clubs zijn zeer belangrijk voor het JapFest. Een groot deel van de paddock wordt ingericht voor circa 100 merken- en autoclubs. Zij geven de Nederlandse performance en styling scene weer door meer dan 1.000 clubauto’s rijkelijk te showen.

Rijd je Mazda, Subaru, Nissan, Honda, Toyota, Mitsubishi, Suzuki of Daihatsu? Dan ben je van harte welkom op de paddock van het Japanse Autosport Festival.

Best of Show Battle

Ook dit jaar kun je getuige zijn van de strijd om de mooiste getunede auto tijdens de Best of Show Battle, volgens een geheel nieuw concept. Er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën en de eretitel “Best of Show”.

Performance & Styling Gallery

Ook dit jaar zul je diverse performance-, tuning- en stylingspecialisten bij elkaar verzameld zien. De bedrijvenstraat is daarom ‘the place to be’ voor de laatste trends, interessante aanbiedingen en zeker ook voor waardevol advies van de specialisten.

Praktische informatie

Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Entreetickets kosten €20,- aan de deur. In de voorverkoop heb je een korting, hoe eerder je besteld hoe meer korting. Tot 1 april zijn er Early Bird tickets verkrijgbaar voor €14,- per persoon. Daarna, tot 1 week voor het evenement, betaal je €16,- en in de laatste week betaal je €18,- in de voorverkoop. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen € 5,-, kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie kan verkregen worden op de site: http://www.japfestzandvoort.nl/ of contact opnemen door te mailen naar info@402automotive.com of bellen naar 088-0402402.