Zondag 23 september vindt er ook dit jaar weer een editie plaats van JapFest op het TT Circuit Assen met de finales van de Dutch Time Attack Masters, Streetlegal Dragraces, de populaire Burnout Madness, de Best of Show Contest, REV Battle en nog veel meer! Ga voor meer informatie naar de website en doe mee met een van de programmaonderdelen, neem je eigen Japanse auto mee of kom gewoon genieten van het spektakel!

 

 

Op dit evenement met meer dan 1.000 auto’s uit de clubscene, een bedrijvenstraat en diverse activiteiten op de paddock en de baan worden alle takken van deze wereld vertegenwoordigd.

Streetlegal Dragrace ⅛ Mile
Proef de sfeer en ruik het rubber tijdens deze uitdaging. Hierbij zullen tientallen snelle straatauto’s de strijd aangaan op de 1/8 mile (201 meter). Deze vorm van legale straatraces zijn al jaren een van de grootste trekpleisters.

Dutch Time Attack Masters, de finale
Van beginners tot de bekende coureurs: allemaal komen ze je voorbijgeflitst in een poging de snelste rondetijd te zetten! Tijdens deze strijd om de snelste rondetijd te halen wordt er in verschillende klassen gestreden om de winst. De strijd gaat in drie fasen; de warm-up, de kwalificaties en de finale, waarbij het aankomt op stuurmanskunst. Als er één opwarmronde (inlap) is gereden gaan we de ‘vliegende’ ronde (flyinglap) in. Nu moet het gebeuren, hier gaat het om, deze tijd staat en elke fout, hoe klein ook, wordt afgestraft! Tijdens het JapFest wordt de 4e ronde georganiseerd voor het kampioenschap en staat open voor alle merken. Dit vormt tevens de finaleronde.

Clubpaddock
De clubs zijn zeer belangrijk voor het JapFest. Een groot deel van de paddock wordt ingericht voor circa 100 merken- en autoclubs. Zij geven de Nederlandse performance en styling scene weer door meer dan 1.000 clubauto’s rijkelijk te showen.

Rijd je Mazda, Subaru, Nissan, Honda, Toyota, Mitsubishi, Suzuki of Daihatsu? Dan ben je van harte welkom op de paddock van het Japanse Autosport Festival.

Beste of Show Battle
Ook kun je getuige zijn van de strijd om de mooiste getunede auto tijdens de Best of Show Battle. Er zijn prijzen te winnen in verschillende categorieën en de eretitel “Best of Show”.

Burnout Madness
Word jij BurnOut King van 2018? Denk jij de gekste en dikste burnout te kunnen maken? Dan is dit je kans en dagen wij jou uit om de troon te pakken door deel te nemen aan de BurnOut Madness Competitie op verschillende evenementen. Meer informatie over dit onderdeel vindt je op de website.

Performance & Styling Gallery
Ook dit jaar zul je diverse performance-, tuning- en stylingspecialisten bij elkaar verzameld zien. De bedrijvenstraat is daarom ‘the place to be’ voor de laatste trends, interessante aanbiedingen en zeker ook voor waardevol advies van de specialisten.

Praktische informatie
Het evenement start om 09.00 uur en eindigt om 18.00 uur. Entreetickets kosten €20,- aan de deur. In de voorverkoop heb je een korting, hoe eerder je besteld hoe meer korting. Tot 1 augustus zijn er Early Bird tickets verkrijgbaar voor €14,- per persoon. Daarna, tot 2 weken voor het evenement, betaal je €16,- en in de laatste 2 weken betaal je €18,- in de voorverkoop. Kinderen van 6 tot en met 14 jaar betalen € 5,-, kinderen tot 6 jaar hebben gratis toegang.

Meer informatie kan verkregen worden op de site: http://www.japfestassen.nl/ of contact opnemen door te mailen naar info@402automotive.com of bellen naar 088-0402402