De Nederlandse Rallycross Vereniging beleeft een tijdelijke pitstop. Toch is er op 15 september volop actie op het Brabantse circuit in Valkenswaard. Op zondag 15 september wordt er een rallycross testdag gehouden.

Dit betekent dat coureurs toch nog de kans hebben om te rijden op het Eurocircuit in 2019. Alle coureurs in het bezit van een licentie en een auto die voldoet aan het Nederlands reglement kunnen deelnemen. Auto’s in alle rallycrossklassen komen in actie tijdens deze testdag. Van Ford RST tot Ford Fiesta, van Seat Ibiza tot BMW M3.

Voor liefhebbers en omwonenden is het de ideale gelegenheid voor een kijkje achter de schermen op een unieke plek. Zondag 15 september wordt een dag waarop je overal kunt rondkijken, bij de start en finish, in de eerste bocht, verderop langs de baan, maar ook in de pits. Dichtbij de actie: met je neus bovenop de rallycrossauto’s. Je ziet de coureurs instappen en zich klaarmaken voor een nieuwe testronde. Kortom een dag waarop je zelf kan zien hoe het er op het Eurocircuit aan toe gaat.

Een echte Open Dag: zo kun je deze rallycross testdag zeker noemen. De entree is namelijk gratis. Een aanrader voor iedere leeftijdsgroep. Jonge kinderen kunnen genieten van leeftijdgenoten die hun eerste stappen in de autosport maken in de RST Junior Cup. Volwassenen stappen in de wereld van rallycross, van dichtbij kijken en zien hoe het er aan toe gaat om een circuit.

Het Eurocircuit en alle vrijwilligers doen hun best om er voor jong en oud een leuke dag van te maken. Iedereen is van harte welkom om vrijblijvend kennis te maken met het rallycrosscircuit en de rallycrosssport.

Tijdschema:

– Start testen om 10.30 uur
– Pauze van 12.30 tot 13.15 uur
– Laatste start om 15.50 uur
– Inpakken en het circuit verlaten vanaf 16.00 tot uiterlijk 17.15!

Meer informatie en het laatste nieuws is te vinden op:
www.eurocircuit.nl
www.nrv.club