Op Zondag 13 oktober worden de finale races van de ACNN op TT circuit Assen verreden. Voor de echte autosport liefhebber zal dit een waar spektakel worden. In drie cups zal de kampioen bekend worden. Wie dat worden? Dat is op dit moment niet te voorspellen omdat er in elke cup minstens drie kandidaten zijn voor de titel.

Voor de organisator is het prettig om te constateren dat het concept waarvoor gekozen is werkt. In het ACNN concept krijgt een rijder bij een goede klassering erestraf seconden en bij een wat mindere prestatie worden erestraf seconden in mindering gebracht. In de PTC, Continent en Zilhouette cup is er de technische gelijkheid van de auto. Daar wordt streng op toegezien wordt door de TC. Dit pakket zorgt ervoor dat je het hele seizoen een gevarieerd podium hebt en dat de strijd om het kampioenschap spannend blijft tot de laatste race.


                                        De jeugd vecht zij aan zij in de PTC cup (foto Bert van Dalen)

De PTC cup wordt dit jaar geregeerd door de jeugd. Het is elke race weer een mooi gezicht hoe de jonge talenten bumper aan bumper en deurkruk aan deurkruk strijden om een goede klassering. Het is Noah Hermans die het klassement aanvoert direct gevolgd door Ferron Mulder en Jasper Stiksma.


                                        Bumper aan bumper kenmerkend voor de strijd in de Continent cup.

In de Continent cup kun je constateren dat het afgelopen jaar de coureurs qua prestatie niet veel voor elkaar onderdeden. De kleine verschillen in het klassement worden vaak veroorzaakt door kleine technische mankementen aan de auto waardoor een goede klassering in een race verloren ging. Het klassement wordt aangevoerd door Sjoerd Stiksma gevolgd door het team Auke Wiegers/Daniel Meendering, Patrick Kroeze/Matthieu Kruger en Robert Ackermann. Gezien het punten verschil tussen deze rijders is hier nog van alles mogelijk en zal deze cup voor het nodige spektakel zorgen.


                                        Bernard Blaak getergd om de titel te heroveren.

De strijd om het kampioenschap bij de Zilhouette cup gaat nog tussen twee kanshebbers. Het is Bernard Blaak die 14 punten voorsprong heeft op Jan Berry Drenth. Met nog 40 punten te vergeven beloofd het een spannende strijd te worden.

Kortom het beloofd een spannende racedag te worden op het mooie en modernste circuit van Nederland. Voor alle uitslagen en tussenstanden ga naar www.acnn.nl.

Voor de rijders die nog niet genoeg hebben van het seizoen 2019 biedt de ACNN als toetje een Endurance race op 17 oktober. De “5 uur van Assen” is dit jaar een samenwerking verband met de DNRT is toegankelijk voor elke toerwagen. Voor meer informatie www.acnn.nl