Onder bijna zomerse weersomstandigheden heeft de Supercar Challenge seizoen 2022 afgesloten met twee schitterende races op TT Circuit Assen. Tijdens de Supercar Madness Finaleraces powered by Hankook zijn alle kampioenen gekroond en na afloop was iedereen het er over eens dat we een fantastisch seizoen hebben gehad met terechte kampioenen.

GT
Max Tubben kreeg de gelegenheid om op Assen de BMW M6 GT3 aan de tand te voelen en dat beviel hem uitstekend. Met een overwinning in race 1 en een tweede plaats in de laatste race van het seizoen liet hij zien één van de snelste rijders in de GT divisie te zijn. GT-kampioen 2022 Bart Arendsen werd de eerste race tweede en viel de tweede race uit. De zege in de tweede race was voor de jonge Mex Jansen.

Supersport 1
Dennis de Borst wachtte dit jaar niet tot de laatste race om de titel veilig te stellen en kon dus samen met zijn teamgenoot Stan van Oord relaxt aan de twee races op Assen beginnen. In de eerste race was Remco de Beus de winnaar met een sterke race in zijn BMW E46 M3, maar in de laatste race onderstreepten de coureurs in de Hyundai i30 TCR met een zege dat zij de terechte kampioen zijn.

Supersport 2
Laurens de Wit kwam naar de Finaleraces in de wetenschap dat hij nog maar een paar puntjes nodig had om de titel binnen te halen. In de vrije training ging de motor van zijn Cupra TCR echter kapot en dat betekende dat er een nieuwe motor ingebouwd moest worden en dat wanneer dat lukte hij beide race achteraan zou moeten starten. De zeges in de divisie Supersport 2 moest De Wit laten aan Teunis van de Grift en Gilles van Houtum, maar twee tweede plaatsen waren ruim voldoende voor de titel.

Sport
Mark Jobst kwam naar Assen met als doel om nog één punt te scoren. Hij ging op zeker en reed zijn Zilhouette in de kwalificatie naar poleposition, waarmee hij de titel direct veilig stelde. Na het feest op vrijdagavond moest Jobst de overwinningen in de Sport divisie overlaten aan de Zilhouette collega’s equipe De Jong-Hoekstra en Bernard en Lars Blaak.

Prototypes
Thomas Piessens en Sam Dejonghe waren in hun Norma M20FC dit seizoen de allerbeste en zij sloten het seizoen dan ook af als kampioen. Samen wonnen zij de eerste race op Assen. Luxemburger Alain Berg was er dit seizoen niet zo vaak bij als hij gewild had, maar liet in de tweede race met de overwinning zien dat hij in zijn Norma een geducht tegenstander is.

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl