Waar Van der Zande en teamgenoten Marc Goossens en Rene Rast tijdens de 24 uur van Daytona voor een stunt zorgden door met de gloednieuwe LMP2-machine het podium te halen, moest in Sebring genoegen genomen worden met een bijrol. Elektrische problemen speelden Visit Florida Racing parten tijdens de tweede ronde van het IMSA WeatherTech SportsCar Championship. Tweemaal moest de pits opgezocht worden voor reparatiewerkzaamheden, waardoor kostbare tijd verloren ging.

 

 

Van der Zande reed de klassieker op het oudste circuit van Amerika wederom met teamgenoten Marc Goossens en Rene Rast. Nadat de Nederlander de felblauwe #90 Riley-Gibson op de vijfde startrij zette, mocht hij ook de start voor zijn rekening nemen. Vanaf het eerste moment reed hij met het mes tussen de tanden en werkte zich sterk op tot de derde plaats. “De start ging goed, ik won wat posities en de pitstops verliepen soepel”, blikte Van der Zande terug. “In de pits konden we plaatsen goedmaken en zo kwamen we op de derde plaats terecht. Na de neutralisatie kon ik vijf of zes ronden de Cadillacs volgen maar toen liepen ze bij me weg. We missen nog wat snelheid maar we konden in elk geval knokken. Dat is veelbelovend.”

 

 

Toch ging het verderop in de race fout, toen zijn teamgenoten binnen moesten komen met elektronische problemen: “We hadden wat betrouwbaarheidsproblemen”, erkende de Nederlander. “Als we zowel de snelheid als de betrouwbaarheid kunnen verbeteren, maken we stappen voorwaarts. Dat zou mooi zijn. Het goede nieuws is dat de auto zich zeer goed lijkt te gedragen in het verkeer. Je kunt er uitstekend mee inhalen en laat remmen dus dat is positief. We nemen mee wat we hier geleerd hebben en kijken alweer vooruit.”

De volgende ronde van het IMSA-kampioenschap vindt op 7 en 8 april plaats op Long Beach.