De DTM is nog maar net weg, en het volgende hoogtepunt op de seizoenskalender van Circuit Park Zandvoort staat alweer voor de deur: van 19 tot en met 21 augustus vindt het Zandvoort Masters Weekend plaats. Krachtige GT’s en supersnelle Formule 3’s zijn de hoofdmoot van het programma tijdens dit evenement. Tijdens het Zandvoort Masters Weekend vindt namelijk de 26e editie van de prestigieuze Zandvoort Masters of Formula 3 plaats, terwijl ook de ADAC GT Masters in zijn tiende seizoen opnieuw naar Zandvoort komt. In combinatie met tal van series in het voorprogramma belooft dat drie dagen lang spektakel. Toegang tot de duinen is gratis voor wie in het bezit is van een kaart, te downloaden via de website www.cpz.nl. Wie nog meer wil, kan via de website ook kaarten voor een tribuneplaats en/of toegang tot de paddock bestellen. Kaarten zijn in de voorverkoop voordeliger en kosten € 30 voor een weekendkaart en € 20 voor een dagkaart.

img-Persbericht - Zandvoort Masters Weekend 2016-pre1-ADAC1-PB-1100

De Zandvoort Masters of Formula 3 behoort tot de belangrijkste Formule 3-races van het jaar. De beste Formule 3-coureurs van over de hele wereld komen tijdens deze race aan de start en zullen een poging doen om in de voetsporen te treden van illustere eerdere winnaars als Lewis Hamilton en Max en Jos Verstappen. De meeste rijders kwamen eerder deze maand al op Zandvoort in actie in het kader van het FIA EK Formule 3, maar de uitgangspositie is nu geheel anders: zonder de noodzaak om punten te scoren voor het kampioenschap kunnen ze nu voluit strijden om de hoogste eer. Bovendien vormen de speciaal voor de Masters geproduceerde Formule 3-banden van de exclusieve leverancier Kumho voor alle deelnemers een onbekende factor.

De ADAC GT Masters is dit jaar alweer voor de vierde keer in zijn bestaan te gast op Circuit Park Zandvoort. De serie is bedoeld voor auto’s volgens het internationaal geldende GT3-reglement, waarbij er dit jaar tal van nieuwe auto’s aan de start staan: Audi R8 LMS, BMW M6 GT3, Corvette C7 GT3-R GT3, Mercedes-AMG GT3, Lamborghini Huracán GT3 en Porsche 911 GT3. Deze auto’s nemen het op tegen de de Bentley Continental GT3 en de Nissan GT-R NISMO GT3, die er ook vorig jaar al bij waren. Startvelden van ruim boven de 30 auto’s zijn dit seizoen de norm in de serie. Per raceweekeinde zijn er twee wedstrijden van elk een uur, inclusief verplichte pitstop met rijderswissel. Voor elke race is er een aparte kwalificatie, waarin de startplaatsen worden verdeeld.

img-Persbericht - Zandvoort Masters Weekend 2016-pre1-ADAC3-PB-1100

Naast de Formule 3’s en de GT’s komen ook de dit jaar nieuwe toerwagenklasse ADAC TCR Germany, de ADAC Formule 4, de STT Spezial Tourenwagen Trophy en een combinatie van de Renault Clio Cup Benelux en de Renault Clio Cup Central Europe tijdens het Zandvoort Masters Weekend in actie. Dat belooft een programma met volop variatie en spannende competitie met GT’s, formulewagens en ‘tin tops’, dat na download van een duinkaart via www.cpz.nl bovendien gratis toegankelijk is.

ADAC GT Masters, Lausitzring 2016 GER - Foto: Gruppe C