Youri Verswijveren werd kampioen van seizoen 2016 met 869 punten, op slechts twee punten gevolgd door de onttroonde kampioen van 2015, Marcel Dekker en weer twee punt daarachter Rudy Schilders. Het puntverschil geeft op perfecte en duidelijke wijze aan hoe spannend het kampioenschap dit seizoen is geweest.

Het teamkampioenschap ging met een veel groter verschil naar Van der Slik Racingteam. Zij scoorden totaal 702 punten dit seizoen, tegen 640 voor debutant One Racing by Hyuer, een prachtig resultaat voor dit nieuwe team. Derde werd Enjoy Racing met 608 punten.

ammc_zandvoort_finale_01_151016

Mika Morien is met overtuiging de beste rookie van het seizoen geworden, hij eindigde met 831 punten en staat daarmee zesde in het eindklassement van de cup. Tweede werd Edwin van Gerven met 734 punten. Morien scoorde ook nog eens de snelste raceronde tijdens de Finaleraces, gerekend over alle drie races, in de derde ronde van de derde race in een tijd van 2:07.850.

De prijs voor de ‘Driver of the Day’ ging naar Ruben Wynia, die als rookie een fantastische finale kende van zijn seizoen met respectievelijk de 7e en 6e plaats in de eerste twee races. In de laatste race moest hij echter al naar één ronde de strijd staken.

ammc_zandvoort_finale_06_151016