Natuurlijk willen de coureurs van Arcane Racing elke dag een topprestatie leveren. Aan hun motivatie, inzet en kennis & kunde zal het niet liggen. Zoals bij alle vormen van autosport speelt de techniek (en de specs en betrouwbaarheid daarvan) ook een belangrijke rol, net als de factor “geluk”. Vandaag zat het voor Hans Weijs en Tim Rietveld allemaal wat tegen, maar daar gaan we verderop nader op in. Eerst schakelen we naar Michiel Becx en Edwin Kuijpers. Hoe brachten zij het ervan af?

De etappe liep van Al Dawadimi naar Wadi Al Dawasir over een totale afstand van 830 kilometer. Het kompas stond zuidwaarts waardoor de omgevingstemperatuur verder opliep. Toch had de zilvergrijze Arcane met startnummer 339 geen last van koelingsproblemen en dat is natuurlijk een goed teken. Het zou een rit worden met hoge en vooral zachte duinen. Tijdens de special van 395 kilometer moesten ze maar liefst 100 kilometer van dit mulle zand bedwingen. Uiteindelijk hebben Michiel en Edwin zo’n 6 uur op volle snelheid kunnen racen en hebben ze volop kunnen genieten van de zwaarste rally ter wereld en hun fijne rally auto. Een 22e plaats in het etappe-klassement was het resultaat.

Voor Hans Weijs en Tim Rietveld waren de duinen vandaag wat moeilijker te berijden. Deze stuifduinen behoren tot de L3 categorie, en dat wil zeggen dat ze van de hoogste en zwaarste categorie zijn. Door deze moeilijkheidsgraad en allerlei andere factoren hebben ze niet de tijd neergezet die ze graag wilden. Het zat allemaal vandaag gewoon wat tegen voor de gele Arcane en uiteindelijk eindigden Hans en Tim op een 33e plaats vandaag. In de general ranking (algemeen klassement) staan ze nog op een mooie 16e plaats met uitzicht op een betere klassering. Er zijn tenslotte nog vier etappes te gaan en ze zitten nog volop in de race.

Morgen wordt er rond Wadi Al Dawasir een proef van 287 kilometer afgelegd. Het accent ligt dan op bergen en ravijnen. Dat vraagt iets heel anders van de Arcane auto’s en hun coureurs. Maar ook de navigatoren kunnen, nee moeten, morgen flink aan de bak. Het wordt zeker voor hen een pittige etappe.