Tijdens de Vechtdal Rally ging het er in de GR Yaris Challenge heet aan toe. De warme zomerse dag zorgde voor zware omstandigheden, maar 4 van de 5 gestarte equipes wisten de finish te bereiken, waar opnieuw Yannick Vrielink de snelste bleek te zijn, voor Jan Roenhorst, terwijl Eduard Eertink (Wierden) de derde plaats voor zich opeiste. Maar Vrielink kreeg de zege zeker niet cadeau, getuige ook het feit dat er vier verschillende proevenwinnaars waren op 9 klassementsproeven, waaronder Eduard Eertink op KP5.

Met de Toyota GR Yaris wist Eduard Eertink uit Wierden beslag te leggen op de derde plaats.

 In de Vechtdal Rally kwamen dus 6 equipes met een GR Yaris Challenge aan de start, waaronder 0-rijder en KNAF BSR voorzitter Bart Luijbregts. Yannick Vrielink begon de rally met de winst op de eerste KP, maar moest al op KP2 Jan Roenhorst voor zich dulden! Ook debutant Eduard Eertink begon voortvarend en realiseerde op KP2 al de tweede tijd achter Roenhorst en was zelfs op KP5 alle concurrenten in de GR Yaris Challenge te snel af. Vrielink en Roenhorst waren aan elkaar gewaagd terwijl Eduard Eertink steeds beter in zijn ritme kwam en de top-3 binnen reed. Met de 12e plaats in het algemeen klassement voor Vrielink, de 14e voor Jan Roenhorst, de 19e voor Eduard Eertink en de 23e voor Roel van der Zanden komen de deelnemers goed mee en een veelgehoorde reactie van het publiek is dan ook dat de GR Yaris Challenge een welkome aanvulling van het deelnemersveld is.

De Prima-ACON Vechtdal Rally telde 10 klassementsproeven in en rond Hardenberg. Met slechts 48 equipes aan de finish, van 72 gestarte deelnemers, eisten het uitdagende parcours en het warme weer hun tol. De GR Yaris Challenge equipes prijsden zich gelukkig met de airconditioning aan boord!

 De 45-jarige Wierdense IT-ondernemer Eduard Eertink weet dat hij tevreden moet terugkijken op zijn debuut in de GR Yaris Challenge: “Maar ik ben ambitieus en had nog iets hoger willen eindigen. Een paar kleine ‘uitstapjes’ kosten ons tijd en leverden een paar deukjes op…. Zoals op KP3 toen we door het stof van een voorganger niets konden zien, maar de dikke bomen op een haar misten. Later in de rally hadden we wat problemen met de achterwielophanging, waardoor we op KP8 bijna crashten. Daarna iets rustiger aan gedaan, maar er had nog meer in gezeten. Maar in het algemeen ben ik zeer enthousiast over het rijden in de Yaris en dat smaakt naar meer. Dus de komende weken ga ik eens evalueren en een plan bedenken voor de rest van het jaar. De GTC lukt niet, maar Hellendoorn zou ik uiteraard graag rijden – dat is mijn thuisrally!”

Uitslag Vechtdal Rally – GR Yaris Challenge:

  1. Yannick Vrielink/Glenn Crooijmans; 2. Jan Roenhorst/Jorg Hendriksen; 3. Eduard Eertink/Bart van Heun

 Stand GR Yaris Challenge na 2 wedstrijden:

  1. Yannick Vrielink, 60 punten; 2. Jan Roenhorst, 40; 3. Roel van der Zanden, 32; 4. Niek Oude Luttikhuis, 25; 5. Michiel Becx, 23; 6. Eduard Eertink, 20.

Foto: Erik van ’t Land/RallyPicture