De Westfield Cup was de eerste Nederlandse amateurraceklasse die de uitgestoten CO2 volledig compenseerde. Ook in 2022 gebeurt dat. Dit jaar worden 176 bomen geplant via non-profitorganisatie Trees For All.

Racen is het mooiste wat er is. Punt. En om ook in de toekomst driedik en met een toefje overstuur de Tarzanbocht door te kunnen, denkt de Westfield Cup vooruit. De Cup moet dus duurzaam worden. Eerste stap: uitgestoten CO2 compenseren. Je moet ergens beginnen. Compenseren doet de Westfield Cup via de Utrechtse Stichting Trees For All.

Uitgaande van 9 racedagen en 3 testdagen, stoot een Westfield zo’n twee ton CO2 per seizoen uit. Bij gemiddeld 25 auto’s praat je dan over ruim 50 ton op jaarbasis. Trees For All heeft uitgerekend dat ter compensatie 176 groene vrienden de grond in moeten. Kost wat, maar dan heb je ook wat. Zoals zoveel onderdelen van de Cup kent ook de CO2-compensatie een enthousiaste sponsor. Dit jaar is dat Go! makelaars uit Deventer en Ommen. Past goed bij ze, met hun prachtig groene logo.

De Westfield Cup compenseert z’n uitstoot dus via Trees For All, een organisatie die al meer dan 20 jaar bestaat. De missie: wereldwijd bestaande bossen herstellen en nieuwe bossen planten. De duurzame bosprojecten vind je van Overijssel tot Mexico. In totaal plantten ze al bijna 7 miljoen bomen. Trees for All is een erkende stichting met CBF-erkenning en ANBI-status.

En er hoort ook nog een mooi certificaat bij:

Goed gezien! De Westfield Cup heeft alvast 5 ton extra gecompenseerd. Meerijden? Download hier het informatiepakket voor nieuwe coureurs!

Wil jij ons magazine ook lezen? Meld je dan aan via “bestellen” op onze website: www.start84.nl