Het was een weekend van contrasten voor de FFR-FOR tijdens de Zandvoort Race Classics, die van 16 tot en met 18 juli werden gehouden op het circuit waar dit jaar de Grand Prix van Nederland zal worden verreden. De FFR-FOR, die opnieuw samenwerkte met de HRA (Historic Racecar Association) onder de vlag van de AvD Historic Race Cup, had op vrijdag twee goede kwalificatiesessies.

 

Het was een weekend van contrasten voor de FFR-FOR tijdens de Zandvoort Race Classics.

 

In de eerste race op zaterdagochtend echter had een groot aantal auto’s de pre-grid gemist en startten vanuit de pitlane. De mêlee die volgde resulteerde in veel bijna- en daadwerkelijke race-incidenten, diverse Code 60 en safety car situaties, waarbij uiteindelijk 4 auto’s de race niet konden vervolgen. Tot slot konden toch de winnaars in de verschillende FFR-FOR klassen worden uitgeroepen. Klaus-Dieter Häckel (GER) met zijn VanDiemen RF91 won in de Formule Ford (FF) 1600 klasse, Max Wuttke (GER) met zijn Reynard SF86 in de FF 2000 klasse, Pascal Monbarron (SUI) in zijn Reynard SF86 was de eerste FF Zetec die over de streep kwam en Marvin Brandl (GER) werd eerste in de Formule Opel klasse.

De tweede race op zondag daarentegen was voorbeeldig. Onder uitstekende raceomstandigheden was er veel competitie op de baan zonder incidenten, waardoor het opnieuw een geweldige circuitdag was voor de FFR-FOR. Winnaars waren Klaus-Dieter Häckel (GER) met zijn VanDiemen RF91 in de Formule Ford (FF) 1600 klasse, Max Wuttke (GER) met zijn Reynard SF86 in de FF 2000 klasse en Pascal Monbarron (SUI) in zijn Reynard SF86 in de FF Zetec klasse. In de Formule Opel-klasse behaalde Georges Tomsen (BEL) zijn eerste overwinning dit seizoen, met Jochen Thissen (GER) als tweede en Marvin Brandl als derde.

 

In de Formule Opel-klasse behaalde Georges Tomsen uit België (links) zijn eerste overwinning dit seizoen, met Jochen Thissen als tweede en Marvin Brandl (rechts) als derde.

 

Complimenten aan de organisatie van de Zandvoort Race Classics voor het samenstellen van een zeer interessant programma op een van de meest geliefde circuits in het FFR-FOR programma.  Na de zomer is de FFR-FOR weer terug op Hockenheim voor het ADAC Racing Weekend, 17 tot en met 19 september.

Over FFR-FOR
Aan de FFR-FOR-raceseries doen doorgaans zowel professionele coureurs als amateurs en liefhebbers mee. De FFR bestaat uit Formule Ford 1600-, Formule Ford Zetec- en Formule Ford 2000-coureurs, terwijl de FOR-auto’s afkomstig zijn uit de eenzitterseries van de Formule Opel, die van 1988 tot 2000 reden. De gecombineerde FFR-FOR-grid brengt doorgaans coureurs samen uit België, Denemarken, Frankrijk, Duitsland, Zwitserland, Nederland en het Verenigd Koninkrijk, met circuitdagen in Duitsland, Frankrijk, België en Tsjechië. Sinds 2017 maakt de FFR-FOR serie deel uit van de AVD Historic Race Cup en is FIA geregistreerd.