Voor de voorlaatste meeting van de Supercar Challenge trok het Belgisch-Nederlandse duo Ward Sluys en Bas Schouten in de JR Motorsport BMW M4 Silhouette richting de Belgische Ardennen en de het circuit van Spa-Francorchamps. Het is een traditioneel hoogtepunt in het seizoen en meteen ook de laatste afspraak op de Belgische bodem, voor de finale van de Supercar Challenge in Assen, in het noorden van Nederland, op 20 en 21 oktober. In Spa wonnen de beide BMW-rijders de eerste race om daarna ook in de  tweede race kostbare punten te pakken.

 

 

De Supercar Challenge is een vaste gast van het Racing Festival, een van de klassieke organisaties op het circuit in de Ardennen. Al meer dan 20 jaar staat het weekend aan het begin van de herfst geprogrammeerd en ook dit seizoen was dat weer het geval, met een mooie lijst sprint en uithoudingswedstrijden. De Supercar Challenge reed tweemaal een uur en één ronde, met opvallend, alle klassen van LMP3 tot Renault Clio samen. De toeschouwers kregen dus een startveld van bijna 70 wagens, een uniek iets in dergelijke races.

 

 

Ward Sluys: “Het was een inderdaad bijzonder weekend voor ons, want we reden zoals gezegd met alle series en klassen samen, zodat er bijna 70 wagens op de startgrid stonden. We rijden dan tegen dikke prototypes en anderzijds zijn er ook heel wat tragere wagens, wat het racen extra complex maakt. Het viel op dat niet alle prototypes van ons en de diverse Porsche 911 wegreden, wat maakte dat we samen met hen door het veld raceten. Bovendien toonde onze BMW M4 Silhouette zich in de bochtige stukken weer top, maar op de rechte lijn kwamen we tot 30 km/u te kort tegen de 911, wat het uiteraard allemaal nog moeilijker maakte.

Desondanks kan het duo Bas Schouten en Ward Sluys van een mooi weekend spreken. In de eerste race zetten ze een schitterende wedstrijd neer en pakte het duo in de prachtige Stenroc BMW M4 Silhouette de winst, niet alleen een nieuwe zege dit seizoen, maar ook een overwinning die het duo weer lanceerde in de strijd om de titel.

 

 

Ward Sluys:  “Op zondag zat er ook weer een ereplaats in, wat maakt dat we in de running voor het kampioenschap blijven en dat ondanks het feit dat we beide heel veel last van het verkeer hadden.”

Ward Sluys is nog niet aan het einde van zijn seizoen toe. “Ik rijd uiteraard de finale van de Supercar Challenge, op 20 en 21 oktober in Assen, maar de week voordien zijn we actief op de omloop van Spa-Francorchamps, voor de 12-uursrace van Creventic. Na Assen staat dan mogelijk ook nog een wedstrijd van Creventic in de VS op het menu.”