Het voorbije weekend werd op Spa-Francorchamps, in de Belgische Ardennen, de derde manche van de Benelux Supercar Challenge verreden. Tot de topfavorieten in het kampioenschap behoort Aalstenaar Ward Sluys, die samen met de Nederlander Bas Schouten in een BMW M4 Silhouette van het Nederlandse topteam JR Motorsport racet. Sluys is voormalig kampioen in de Benelux Supercar Challenge. In Francorchamps kende de Aalstenaar een begenadigd weekend, met twee zeges en als kers op de taart de leiding in het kampioenschap. Die leiding in het kampioenschap dient Sluys nu te verdedigen tijdens de volgende en vierde manche van Benelux Supercar Challenge, midden juli op Circuit Zolder, alweer een thuismatch dus voor de Pro Diaxo-rijder. Zoals al eerder vermeld draait de Benelux Supercar Challenge dit seizoen uit op een schitterend duel tussen BMW en Porsche, twee van de meest roemruchte merken in de autosportgeschiedenis.

 

 

Het weekend begon prima voor het Nederlandse JR Motorsport dat Bas Schouten en Ward Sluys naar de polepositie zag rijden op vrijdag. In de BMW M4 Silhouette was het duo dus sneller dan meer dan 40 concurrenten, wat dus veelbelovend was voor het vervolg van het weekend.

Zaterdag, de stromende regen was verdwenen en de zon had zijn intrede gemaakt, was er weinig kruid tegen het Belgisch-Nederlandse duo gewassen. Sluys en Schouten wonnen overtuigend, al was de zege niet zo makkelijk als leek.

 

 

Ward Sluys: “Ik had wat problemen met het remmen, wat de race er niet makkelijker op maakte, maar de auto op zich, die was prima. Ik kon mijn ritme ondanks het kleine euvel aanhouden en we wonnen op toch wel overtuigende wijze. Uiteraard is het leuk om voor eigen publiek een zege te behalen, ook mijn sponsors zijn aanwezig, dus dat maakt alles nog mooier.”

Op zondag ging het zo mogelijk nog beter, met een tweede zege van het weekend. De BMW was duidelijk in zijn nopjes op de nog steeds prachtige omloop van Spa-Francorchamps.

 

 

Ward Sluys: “Ja, veel meer kan ik daar niet aan toevoegen, al wil ik wel van de gelegenheid gebruik maken om het team en mijn partners te bedanken. Zonder hen zou ook dit seizoen weer niet mogelijk geweest zijn, want zij stellen immers alles in het werk om mij te laten racen! Ik ben dan ook zeer blijk dat ik hen op deze manier kan bedanken en ik kijk erg uit naar de wedstrijd in Zolder, waar we opnieuw voor een stevig resultaat zullen gaan.”

Foto’s Joël Vanderzijpen