De Slovakia Ring in Bratislava vormde het strijdtoneel van de driedubbele race van de zesde ronde in het FIA WTCR 2018 presented by Oscaro. Voor de daar uiterst populaire Tom Coronel, met de Honda Civic Type R TCR van het Belgische Boutsen Ginion Racing Team, een weekend waarin hij kostbare kampioenschapspunten scoorde. Na de kwalificaties werd aan drie rijders door de Sportcommissarissen een penalty opgelegd. Daardoor startte de Nederlander in de eerste race als zesde in het veld met 26 auto’s. Met een goede start wist hij zich op die plek te handhaven, maar moest een ronde later zijn meerdere erkennen in Alfa-coureur Giovanardi. De tussentijdse inzet van de Safety Car bracht daar geen verandering in. Dus lag er een mooie zevende plaats op de finishlijn inclusief de bijbehorende acht kampioenschapspunten.  
Race 2 werd eveneens op zaterdag verreden en begon voor Tom Coronel vanaf de dertiende plaats. Maar, na de opwarmronde bleek de schokdemper linksvoor kapot en kon er geen sprake zijn van een race. De Civic werd door de mecaniciens van de baan geduwd voor herstel. Deze race dus helaas geen resultaat.
Race nummer 3 begon voor de Nederlander in het achterveld en vandaaruit had hij goed zicht op wat zich in de openingsronde voor hem afspeelde. Meerdere rijders raakten elkaar en kwamen met meer of mindere schade langs de baan te staan. Coronel koos de goede lijn en ontweek alle ellende om zo op te klimmen naar de zevende plek. Na de nodige ronden achter de Safety Car moest hij uiteindelijk nog een deelnemer voorlaten om als achtste te finishen. Ook dat resultaat voegde weer de nodige punten bij het totaal dat inmiddels op 28 staat. Met vier raceweekenden te gaan, geven deze bemoedigende resultaten vertrouwen voor de races die na de vakantieperiode gepland staan.