Op 6 en 7 oktober gaat het Dutch Dyane Racing Team voor de derde keer op jacht naar de winst op het legendarische Spa-Francorchamps in België. Het Westlandse vriendenteam racet al vier jaar met een Citroën Dyane uit 1979, die volledig is aangepast voor endurance racen van minimaal zes uur. Elke dinsdagavond wordt er ijverig gesleuteld om de Dyane in topconditie te houden en sneller te worden. Het legt de vrienden geen windeieren. In de vijfde race van de competitie dit jaar kan het team tijdens de 24 uur van Spa kampioen worden!

 

 

Het Dutch Dyane Racing Team racet in een Europese competitie waarin er wordt geracet met 2CV’s in allerlei soorten en maten. In de Classic klasse racen auto’s die volledig standaard zijn, met slechts minimale aanpassingen enkel ten behoeve van de veiligheid, terwijl in de prototypeklasse racewagens rijden, gebouwd op een 2cv chassis maar wel inclusief spoilers en sterke motoren (BMW). Het Dutch Dyane Racing Team racet hierbij al jaren succesvol in de Classic klasse.

 

 

In een seizoen met zes races is de 24 uur van Spa-Franchorchamps het absolute hoogtepunt. Het legendarische Formule 1-circuit verandert 6 en 7 oktober in een waar paradijs voor 2CV- liefhebbers. Naast de vierentwintiguursrace is er op de camping jaarlijks een bijeenkomst van 2CV-liefhebbers vanuit heel Europa. Na zeventig jaar staat de 2CV nog altijd garant voor gezelligheid, saamhorigheid en een gezamenlijke passie voor deze eigenzinnige volksauto uit Frankrijk.

 

 

Het Dutch Dyane Racing Team is opgericht in de zomer van 2014 door een Westlands vriendenteam. Na een jaar voorbereiding verschijnen zij in 2015 voor het eerst aan de start van de vierentwintiguursrace. In 2016 en 2017 wisten zij de race te winnen. Dit jaar staat het team bovenaan in het klassement na vijf races.

Meer informatie is te vinden via www.ddrt.nl

 

Hankook tires, FIA Formula 3 European Championship, round 5, race 2, Red Bull Ring Spielberg (A) – 31. May – 2. June 2012 *** Local Caption *** +++ www.hoch-zwei.net +++ copyright: HOCH ZWEI / Thomas Suer +++