Na tweede leerzame rally’s voelt Yannick Vrielink dat hij klaar is voor de ELE Rally. De oudste rally van Nederland, die wordt verreden rondom het Brabantse Eindhoven, is de thuisrally van navigator Glenn Crooijmans. In totaal staan er 5 Toyota GR Yarissen aan de start met een aantal snelle rijders daarin. Vrielink hoopt dat zijn autokennis een voordeel is ten opzichte van de concurrentie. De ELE Rally vindt plaats op zaterdag 21 mei en start om 11:18 uur op het Kerkplein in Son.

Het wordt de tweede ELE Rally voor Vrielink: “Maar de eerste als rijder. In 2019 heb ik de rally genavigeerd naast Teiwes in de Peugeot 206. De proeven die dit jaar op de planning staan, lijken nog best veel op de proeven van toen, maar als navigator is dat toch echt wel anders dan als rijder. Glenn heeft vorig jaar de rally genavigeerd en hij komt uit die regio, dus ik hoop van zijn terreinkennis gebruik te kunnen maken.”

Vrielink verwacht echter niet dat het een makkelijke overwinning wordt. “Ik heb nu twee rally’s gereden en dat ging echt goed, we hebben veel van de auto geleerd. Maar nu gaan we de eerste echte rally van de challenge rijden, dat voelt toch anders. Op de deelnemerslijst staan nog vier andere Yarissen met daarbij twee snelle, lokale rijders: Michiel Becx en Roel van der Zanden, zij gaan de eerste wedstrijdkilometers maken dit weekend. Jan Roenhorst en Niek Oude Luttikhuis reden al met de Yaris in Assen. Daar lijk ik dus een voordeel te hebben ten opzichte van de rest, maar ik onderschat niemand.”

“Ik heb er echt heel veel zin in. In Sulingen reden we echt hele snelle tijden met de auto en vanuit daar hebben we nog wat aangepast aan de auto. We gaan met nummer 23 van start, vlak achter de R5-en en Evo’s, dus dat is erg mooi! Ik heb er veel vertrouwen in en ik hoop dat we de thuisrally van Glenn kunnen bekronen met een mooi resultaat.”

In totaal worden er 11 proeven verreden, de eerste boucle bestaat uit het militair terrein Strijpse Kampen, Wintelre-Oerle en Spoordonk, dan volgt een service om 14:11 uur. Daarna worden dezelfde drie proeven verreden en volgt de service om 17:12 uur. De derde boucle bestaat uit nogmaals Strijpse Kampen, Sint-Oedenrode en het industrieterrein bij Son. De laatste service is om 20:17 uur en daarna volgen nog de proeven bij Sint-Oedenrode en Son. De eerste auto rijdt om 22:27 uur over het finishpodium op het Kerkplein in Son. Kijk op https://www.elerally.nl voor meer informatie over de rally.