Vredestein Super Car Sunday vindt in 2017 maar liefst twee keer plaats. Pinksterzondag 4 juni 2017 is het de beurt aan het TT Circuit van Assen. En op zondag 17 september komt er een extra editie op het Circuitpark Zandvoort. Wederom zal bandenfabrikant Vredestein prominent aanwezig zijn als hoofdsponsor van het evenement. Zoals je gewend bent van Vredestein Super Car Sunday zullen de meeste bijzonder exemplaren supercars aanwezig zijn op het circuit.

Super Car Sunday is een inititief van 402 Automotive in samenwerking met Sjoerd van Stokkum van Cars & Business en Trevor Hale van Vijverberg Trofee en zal dit jaar op 4 juni, worden georganiseerd met als side-event Paddock Porsche. Bezoekers van Vredestein Super Car Sunday hebben ook toegang tot Paddock Porsche.

Inmiddels wordt de organisatie overspoeld met aanvragen voor de paddocks. Naast de selecte groep van de eerder genoemde Supercars wordt er ook een Performance paddock gereserveerd voor eigenaren van allerlei PK-kanonnen, zoals Nissan GTR, Corvette Z06 of de BMW M5.

De meeste aandacht gaat natuurlijk uit naar de merken als Pagani, Koenigsegg, McLaren, Lamborghini, Ferrari en Porsche. Je kunt een groot aantal hypercars en supercars verwachten. Vorige edities waren dat onder meer de Bugatti Veyron, Ferrari LaFerrari  Lamborghini Aventador SV, Koenigsegg One:1, Koenigsegg Agera R en meerdere CCX, McLaren P1, Porsche 918 Spyders, meerdere Carrera GT’s, Mercedes McLaren Stirling Moss, AMG 6×6, 300SL Gullwing, Ferrari F40, F50, Enzo en nog een hele rij “normale” Aventadors. 458 Speciale etcetera. Daarnaast is de organisatie druk bezig met het naar Assen halen van Nederlandse primeurs. Of dat gaat lukken, zal te lezen zijn op de website van het evenement. Daarnaast veel supercar iconen uit het verleden, zoals de Lamborghini Countach en de Jaguar XJ220 en diverse super racecars.

 

 

Hotlap Sessions
De meeste Supercars die te bewonderen zijn op de speciale showpaddock komen ook in actie op het circuit. Geniet van de brullende motoren tijdens de speciale Hotlap sessies!

Super Car Dragraces
Tijdens de Supecar Dragraces zullen verschillende supercars uit o.a. Nederland, België en Duitsland aan de start verschijnen om de strijd met elkaar aan te gaan.

Donkervoort
Fantastisch nieuws; Nederlandse sportwagenfabrikant Donkervoort Automobielen zal dit jaar deelnemen aan Vredestein Super Car Sunday. Tijdens het evenement racen de ultralichte, supersnelle en handgebouwde Donkervoorts maar liefst drie keer op het spraakmakende TT Circuit Assen tijdens een spannende Time Attack. Niet alleen zal de gloednieuwe Donkervoort D8 GTO RS ‘live’ te zien zijn, ook diverse andere modellen uit de historie van Donkervoort, zoals de D8 GTO, de D8 GT en de D8 270 RS geven acte de presence. U vindt Donkervoort Automobielen in pitbox 10 en 11.

Tickets voor het evenement (inclusief Paddock Porsche) kosten €25,- aan de deur, €22,- in de voorverkoop tijdens de week voor het evenement en €20,- in de voorverkoop, tot 1 week voor het evenement. Kinderen tot en met 5 jaar hebben gratis toegang; kinderen van 6 tot en met 14 jaar krijgen voor €5,- toegang tot het evenement. Parkeren kost €6,-.

Eigenaren van Supercars en/of Performance cars kunnen zich via de website aanmelden voor een paddockplaats en krijgen dan informatie over de verschillende mogelijkheden voor deelname.

Meer informatie via: info@402automotive.com of 088-0402402. Meer informatie over het evenement is te vinden via www.supercarsunday.nl