Komend weekend rijden de deelnemers van de Supercar Challenge powered by Pirelli weer op het legendarische circuit Spa Francorchamps in de Belgische Ardennen. Opnieuw gaan de verschillende rijders/equipes ervoor zitten om de strijd aan te gaan met hun directe tegenstanders, maar zullen ze ook de machtige bochten zoals bijvoorbeeld ‘Eau Rouge’ en ‘Blanchimont’ moeten verslaan.

Roel Louwers Copyright

In de verschillende divisies zien we tevens ook enkele nieuwe rijders/teams die zich ook zullen mengen om de plekken op het podium en voor de punten. Zullen de Spaanse Moslers, de Volvo S60 V8 van Henry Zumbrink en de Pumax RT van Henk Thuis de strijd kunnen winnen van de Lamborghini Hurarcon Supertrofeo die wordt ingezet door GT3 Poland of van de Renault RS01 GT3 bestuurd door Jürgen Smet? Daarnaast zal het Day V Tec team ook weer de Ligier LMP3 bolide inzetten in de SuperGT divisie voor Frits van Eerd, Milan Dontje en Jan Lammers.

SuperGT

Ook in de GTB divisie is het drukker dan de vorige twee evenementen. Ward Sluys en Chris Mattheus hebben vooralsnog de meeste punten verzameld, maar zij krijgen dit weekend niet alleen strijd van Jos Jansen, Aart Bosman en Oliver Freymuth, nog eens drie Porsches zullen starten in Spa Francorchamps. Marcel van Berlo is er weer bij, net zoals Dirk Schulz samen met zoon Jan Marc Schulz en ook Nicolas van Dierendonck en Manu van de Ryse nemen een Porsche stuur in handen. Daarnaast zet JR Motorsport een tweede BMW M4 Silhouette in voor Koen Bogaerts en Mark van der Aa, de Supersport kampioenen van 2015 zullen deze prachtige bolide naar de eerste plek willen sturen. En we mogen natuurlijk Cor Euser niet vergeten, die opnieuw met zijn Marcos Mantis aan de start zal staan, samen met Dennis Allemag.

GTB

Een spannende strijd hebben we gezien in de Supersport divisie tijdens de eerste twee evenementen. Aan kop gaat momenteel Eric van den Munckhof, maar die wordt op de voet gevolgd door equipe Ronald van Loon en Luuk van Loon. Direct daarachter zien we Dennis de Borst/Martin de Klein en Robert van den Berg/Huub Delnoij met hetzelfde aantal in punten, wat betekent dat er vele teams zijn die voor de overwinning kunnen gaan. Ook in de Supersport divisie zien we ‘nieuwe’ gezichten terug, zoals Bas Schouten die samen met Joris Schouten een BMW van JR Motorsport gaan besturen. David Krayem is terug met zijn Ginetta G55 en ook Intersport Racing met Dan Stringfellow zet opnieuw een BMW in. Het Delahaye Racing Team zet de nieuwe Porsche Cayman GT4 CS in voor Pierre Etienne Bordet en Alexandre Viron en het Belgische VGL Racing komt met een snelle Saker RapX naar Spa Francorchamps. Nog meer competitie in het volle Supersport veld.

Supersport

In de Sport divisie ook twee nieuwe bolides, een BMW 235i die wordt bestuurd door Johan Vannerum en Marc Vannerum en een Zilhouette Sport van Michael Hermans. Zij zullen zich gaan meten met de voorlopige koplopers Chris Voet/Bart van den Broeck, Bart Drost/Niels Kool, Harold Wisselink/Toon Rutgers en de heren van het Spirit Racing Team. Kim Troeijen en Wim Lemmers zullen deze keer ook in de Sport divisie uitkomen met de vertrouwde Ford Focus Silhouette auto waar Kim Troeijen de laatste jaren al in te zien was. Het ATR3 project van het AT Motorsport team kende de eerste twee evenementen veel problemen, welke ze eerst gaan bekijken voordat ze daarmee weer terug komen in het startveld.

Sport

Wij zijn benieuwd wie er aan het einde van het weekend het best heeft gepresteerd op het mooie circuit van Spa Francorchamps. Op zondag 19 juni worden de beelden van de races op Spa Francorchamps uitgezonden op RTL7, omstreeks 14.00 uur. Zet dit alvast in je agenda als je er niet bij kunt zijn komend weekend!