Op 15 en 16 september wordt op het Eurocircuit het Rallycross seizoen afgesloten. Naast de wedstrijden voor het NK en de BelNed Cup zal ook het Duits Kampioenschap worden verreden.

Het Eurocircuit kent een mooie seizoensafsluiter. Veel teams hebben besloten om deel te nemen en ook de komt van het Duits Kampioenschap zorgt voor veel nieuwe aanwas op het circuit. De meer dan 120 deelnemers zullen zorgen voor spektakel tijdens dit wedstrijdweekend.

 

 

Steve Volders en Luc maris gaan nog steeds nek aan nek in de Supernationals+ klasse. WIe gaat er met de dagoverwinning vandoor aanstaande zondag? Het belooft een uitdagende strijd te worden in deze klasse waar Bert Bosmans, Stefan Vaesen en Kristof Bex zich ook van hun beste kant willen laten zien.

In de Supernationals- klasse is de spanning om het kampioenschap doorbroken. Martijn Vanhove kan zich Nederlands Kampioen noemen. Ron Snoeck kan Vanhove niet meer voorbij gaan in het kampioenschap maar een dagoverwinning is natuurlijk niet onmogelijk. Ook wordt het spannend welke coureur de laatste trede van het podium zal mogen betreden aan het einde van het seizoen.

Steve Otzer toonde zich dit seizoen haast onverslaanbaar. In de Super1600 klasse heeft hij zich verzekerd van het kampioenschap. Davy van den Branden en Yves Teelen zijn de nummers twee en drie, waar het aanstaande zondag nog spannend gaat worden wie er met de dagoverwinning vandoor gaat.

 

 

Mark van Eyken overheerst in de FRC Sprinters en Superklasse. Met vier overwinningen zal van Eyken zich zondag officieel kampioen mogen noemen. De strijd om de tweede en derde plaats blijft nog even onzeker. Zo presteert Guy Rys al het hele seizoen constant, maar komt René van Roy toch wel erg dichtbij in de tussenstand.

Wie er met het kampioenschap in de FRC Sprintcars vandoor gaat blijft gissen. Zal het de huidige nummer 1, Christiaan Spelmans zijn? Of wordt het toch Dirk Garvelink? De deelnemers in de Sprintcars blijven aan elkaar gewaagd en zullen zorgen voor spannende wedstrijden.

Jari van Hoof, Kimi Vermeulen en Jochen Verhoeven zijn dé namen in de RST Junior Cup. Van Hoof is vaak oppermachtig en zal ook de laatste wedstrijd van het seizoen op het Eurocircuit willen winnen. Toch kan hij stevige tegenstand verwachten van de andere deelnemers.
Duits Kampioenschap

Naast de bekende Nederlandse klasses brengt het Duits Kampioenschap nog meer klasses met zich mee. Productiewagens van plus en min 1400cc, Rallycars, Supercars en de bekende Supernationals Plus en Min.

 

 

Tijdschema

Zaterdag
12.00 uur: Aanvang vrije training
14.30 uur: Start 1e heat
15.15 uur: Start 2e heat (deel 1)

Zondag
09.00 – 10.00 uur: Warming up
10.15 Vervolg 2e heat (deel 2)
11.30 Start 3e heat
14.00 Semi finales

Toegang

Zaterdag volwassenen: € 5,-
Zaterdag kinderen: gratis

Zondag volwassenen: € 15,-
Zondag kinderen tot 12 jaar: € 5

 

 

Ontbijten op het Eurocircuit

Lekker wakker worden op zondagochtend met een stevig ontbijt? Op zondag wordt er tussen 08.00 en 10.30 uur ontbijt geserveerd in de Pitstop kantine. Voor slechts €6,50 geniet je van een heerlijke uitsmijter en begin je de dag goed!

Agenda 2018

28 oktober RTL GP Pre-proloog