Onder geweldige weersomstandigheden, met 24 auto’s, het grootste SLK veld tot nu toe, waren op zondag 9 april de verwachtingen hoog gespannen bij de deelnemers aan de eerste race van de Mercedes Benz SLK Cup. Onder de deelnemers weer veel nieuwe gezichten, met Lars Poell en Kimberley van Druninck met respectievelijk 16 en 17 jaar, de benjamins onder de rijders. Daarnaast opvallend veel ( 5 ) nieuwe rijders uit het land van Altena. Met als verrassing de bekende Jacky van de Ende die door JW Racing uit Haaren als gastrijder werd ingezet.. Ook een verrassing, was dat Leo Pullens met een eigen auto aan de start verscheen, terwijl het in eerste instantie de bedoeling was dat Leo samen met Leon van der Kevie een auto zouden delen.

 

 

Tijdens de Kwalificatie kon je al zien dat de spanning te snijden was onder de rijders. De top vijf zat binnen één seconden van elkaar. Waar uiteindelijk Niels Nipperus de Pole Positie voor zich opeiste. De eerste race van de Mercedes Benz SLK Cup bracht dan ook de nodige sensatie te weeg. De start leverde voor drie rijders al gelijk een tijdstraf van 10 seconden op, doordat ze te vroeg van start gingen , waaronder Theo van de Berg, Gert Jan Konijnendijk en favoriet Jim Ringelberg. Enkele ronde verder was het Leon van de Kevie, die de wagen van Eric van Ooijen raakte, wat de nodige schade aan de wagen van Leon opleverde. Daarna kwam Jim Ringelberg nog een keer in aanraking met Theo van de Berg. Aan de kop van het veld waren het Niels Nipperus, nieuwkomer in de Cup, Robin Vogel, Jacky van de Ende en Theo van de Berg de eerste vier plaatsen opeiste. Deze nogal tumultueus verlopen eerste wedstrijd was bij Club organisator de reden dat hen deed besluiten de rijders bijeen te roepen voor een rijdersbriefing, geleid door Huub Vermeulen.

 

 

In de tweede race hadden de rijders de woorden van Huub dan ook goed in hun oren geknoopt. De tweede race kenmerkte zich door het feit dat de eerste acht van de eerste race in omgekeerde volgorde van start gingen in de tweede race. Wat een Pole opleverde voor Nandor Trumpi. Echter hij kon deze niet vasthouden. De achter hem gestarte Jack van de Ende en Niels Nipperus kwamen dan ook met rasse schreden op hem af. In het middenveld werd ook de nodige strijd geleverd tussen Klaus Hobo, Leo Pullens, Johan de Rouw en Lars Poell. Lars heeft tijdens zijn debuut als 17 jarige , een sterke indruk achter gelaten.
Jacky van de Ende werd de uiteindelijke winnaar van deze eerste wedstrijd van de Mercedes Benz SLK Cup race in 2017. Omdat Jacky, als gastrijder, niet ingeschreven staat voor de SLK Cup, valt hij buiten de puntentelling.

 

 

Nieuw voor dit jaar is dat alle Mercedes Benz SLK Cup rijders in een soort SLK dorpje bij elkaar staan op de paddock.
Wat vooral de sfeer ten goede kwam. Dit laatste was vooral terug te zien bij de SLK vip trailer met de centrale catering, die deze keer perfect werd uitgevoerd werd door de dames, Sandra en Bianca, van MDM Motorsport uit Badhoevedorp. Voor uitslagen en standen www.slkcup.nl
www.biesheuvel.nl