Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes zijn dit weekend aan hun seizoen in de Belcar Endurance begonnen, in de BMW M3 van Comparex Racing by EMG. Op een koude omloop in de Ardennen verliep het weekend zeer goed tot een kleine aanrijding het duo van de zege bij de toerwagens hield. Desalniettemin kon het duo toch nog belangrijke punten scoren en zo de kansen in de strijd om de titel volledig in takt houden. De volgende race van de Belcar Endurance heeft begin juni in Zolder plaats, maar ondertussen gaat Steve Vanbellingen nog wel op zoek naar een nieuwe zege in de standaardklasse van het Belgische rallykampioenschap, volgend weekend in en om Namen.

 

 

Het weekend in Spa-Francorchamps was het eerste van vijf afspraken van de Belcar Endurance met als hoogtepunt de 24 Uur van Zolder, in augustus. De ambitie van Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes is om de titel van vorig seizoen te verlengen en dat vraagt dus vijf wedstrijden lang goede resultaten. Tijdens de kwalificaties zocht het team nog naar de laatste goede afstellingen, maar dat belette het duo niet om naar de polepositie bij de toerwagens te rijden. De eerste kaap was gerond, maar er volgde nog een race van maar liefst drie uur.

Wiebe Wijtzes en Steve Vanbellingen zouden goed twee uur lang het beste van zichzelf geven tijdens de wedstrijd, wat resulteerde in een vijfde plaats algemeen en een stevige leiding in de toerwagenklasse. De BMW M3 was zeer regelmatig en leek op weg naar een eerste zege van het seizoen…

 

 

“Maar in Blanchimont reed er plots iemand tegen me aan”, doet Vanbellingen de rest van het verhaal. “De auto werd op het linker voorwiel geraakt en de stuurinrichting was gebroken, wat een stevige interventie van het team vereiste. Gelukkig kon de wagen eigenlijk relatief snel weer de baan op en Wiebe heeft dan tijdens het laatste deel van de race nog eens alles op alles gezet om de auto weer naar voren te rijden. Uiteindelijk finishen we op het podium en dat is gezien de omstandigheden een behoorlijk resultaat, uiteraard hadden we liever een zege gezien… Het ongeval is volgens mij een echt incident, mogelijk heeft de andere auto mij niet zien komen.”