Het circuitseizoen 2017 is achter de rug. COMPAREX RACING by EMG mag op een meer dan geslaagd autosportjaar terugblikken met een nationale titel en een sterke vierde plaats algemeen in het Belcar Belcar Endurance Championship. De BMW M3 GTR van Steve Vanbellingen en Wiebe Wijtzes reed bovendien in de afsluitende race naar een knappe plek in de top 10. Al zijn de echte helden van dit weekend misschien wel de jongens en meisjes van de technische crew van COMPAREX RACING by EMG. Na een ongeval tijdens de kwalificaties slaagden zij er immers in de BMW weer volledig op te bouwen en klaar te stomen voor de race.

 

 

Zaterdagnamiddag, alles lijkt prima te verlopen voor de prachtige BMW M3 GTR tot een incident op de piste zware gevolgen had.

Steve Vanbellingen: “Wiebe zat in de wagen en werd verrast door een ongeval van een andere deelnemer. Gelukkig heeft hij de andere wagen niet geraakt, maar hij ging zelf wel snoeihard de muur in met de BMW. De schade was aanzienlijk en we waren toch wel even onder de indruk. Maar dan is de technische brigade aan de slag gegaan en een uur voor de race op zondag was de auto weer als nieuw. Ik ben die mensen echt heel erg dankbaar en kan niet voldoende ‘merci’ zeggen zijn voor al hun werk, dit weekend, maar ook de rest van het jaar. We zijn een schitterend team en deze titel is niet alleen de onze, maar die van ieder lid van COMPAREX RACING by EMG!”

De race zelf verliep zonder incidenten en het duo Wijtzes-Vanbellingen sloot het seizoen dus op een zeer mooie manier af.

Steve Vanbellingen: “Ik ben toch wel trots op deze prestatie, want naast de titel in Belcar 4, zijn we ook vierde algemeen en eerste toerwagen achter twee prototypes en één Porsche 991 GT3, maar voor heel wat andere van die snelle bolides. Dat betekent dat wij een quasi foutloos seizoen hebben afgewerkt, en dat we steeds dicht bij de koplopers zaten.”

Steve Vanbellingen trekt de deur van het circuitseizoen nu achter zich toe, maar er staan wel nog twee rally’s op het menu.

Steve Vanbellingen: “We starten met de een Belgische klassieker, met name de Condroz Rally tijdens het eerste weekend van november. Uiteraard is dat met de Mitsubishi van Colsoul rallysport, een wagen die we een week later nog eens zullen besturen, maar dan tijdens de rally van Sint-Truiden. Beide wedstrijden zijn echte publiekstrekkers en iedereen is dus welkom.”