Na 337 rondes op het circuit van Mugello in Italië valt de vlag voor Erik van Loon, Harrie Kolen en Mike Verschuur. Met de Renault Sport R.S. 01 van Equipe Verschuur rijdt het drietal een vrijwel probleemloze race. Na 12 uur racen staan zij op het podium in de A6-Am klasse, en worden zij 6e algemeen.

25610683480_475472a8da_b

“Ik ben zeer tevreden met mijn debuut op het internationale circuit,” zegt Van Loon. “Op een lekke band na en een aanrijding in de voorlaatste ronde met een SLS hebben we geen problemen gehad. Ik wist vooraf niet waar we zouden eindigen, maar dit had ik niet verwacht. Mike en Harrie hebben veel ervaring in het circuitracen, dat heeft zeker meegeholpen dit weekend.”

“We hadden een iets andere strategie dan veel anderen,” vertelt Kolen. “Wij hebben langere stints gereden waardoor we minder pitstops hebben gemaakt. Daarmee hebben we tijd gewonnen. Je moet dan wel opletten voor je concentratieniveau, maar dat is voor Erik, Mike en mij geen probleem. We hebben goed en hard gewerkt met het team en zijn dan ook trots op het resultaat.”

25911236595_2bbb7ffbc8_b

Doordat het team ingeschreven was in de A6-Am klasse moesten zij rekening houden met een rondelimiet. “Wij mochten niet te vaak onder de 1:54:00 komen met onze auto, als je dat te vaak deed dan werd je ingedeeld in een klasse hoger. Daarin rijden alleen maar profs en daar is het erg lastig om tussen te rijden. Met de Renault kunt je best sneller rijden dus ik moest mij inhouden tijdens de kwalificatie om niet te snel te rijden. Het was een goed weekend voor het team,” vertelt Verschuur.”

Bron: van Loon Racing