Nog maar 47 dagen tot de start van Dakar 2020 in Saudi-Arabië, maar Erik van Loon zit tot die tijd niet stil. Aanstaande zaterdag vindt de Preproloog plaats op Landgoed Duynenwater in Eersel, een nieuwe locatie ten opzichte van andere jaren. Van Loon wil zijn titel verdedigen na zijn vijfde winst van vorig jaar. Daarnaast is het team ook druk bezig met de laatste loodjes voor Dakar.

“De nieuwe locatie voor de Preproloog is nog dichter bij huis dan het al was, dus het is nog meer een thuiswedstrijd. Ik heb er dan ook erg veel zin in. Vorige week hebben we nog een aantal kilometers gereden met de Toyota Hilux en staan we weer op scherp. Ondanks dat de Preproloog geen officiële wedstrijd is, ligt de snelheid er toch altijd hoog. Er staan naast deelnemers aan de Dakar ook auto’s aan de start die meedoen aan de Africa Eco Race en Morocco Desert Challenge. Dat maakt het extra leuk en divers, ook voor het publiek,” aldus Van Loon.

Van Loon voelt zich fit en is er klaar voor: “Ik heb me zelden zo fit gevoeld als nu, dus lichamelijk en mentaal zit het goed. Sébastien heeft in het najaar al diverse rally’s gereden in Saudi-Arabië, dus hij bezit al de nodige terreinkennis. We overwegen om later dit jaar samen ook een rally te gaan rijden daar in voorbereiding op Dakar. Maar eerst de Preproloog, waar we de auto in een nieuw jasje zullen presenteren en het publiek kennis kan maken met onze equipe.”

Kijk voor meer informatie op www.preproloog.nl. Het terrein opent om 8:30 en de eerste rondes op het strand worden vanaf 9:30 gereden.