Aanstaand weekend vindt de 12 uur van Monza plaats. Het wordt voor Erik van Loon de eerste race van de Creventic 24H Series in 2020. Samen met Harrie Kolen en Mike Verschuur gaan zij voor het podium. Zij starten met de Renault R.S. 01 van Equipe Verschuur. De kwalificatie vindt plaats op vrijdag. De race is opgesplitst in twee delen, vier uur op vrijdag en acht uur op zaterdag.

“Eindelijk mogen we weer racen!” vertelt Van Loon. “We hadden een serieuze kalender voor ogen, maar door de coronacrisis zijn er veel evenementen geannuleerd of uitgesteld. Gelukkig is het nu weer een beetje rustiger geworden. We gaan voor het podium, maar de concurrentie zal het niet makkelijk maken. Ik heb er weer zin in! De Renault is een heerlijke auto om te rijden. Monza is een van de snelste circuits, dus ik hoop dat ik, samen met Harrie en Mike, een goed weekend ga hebben.”

Op donderdag vinden de trainingen plaats op het circuit van Monza. Daarvan is het doel om de Renault R.S. 01 goed af te stellen zodat de drie rijders zich comfortabel voelen. “12 uur racen is lang, we zullen allemaal ongeveer 4 uur rijden. Dan is het wel belangrijk dat de auto goed aanvoelt.” Vrijdagochtend vindt de laatste training plaats. Om 12:05 start de kwalificatie voor de race, deze duurt een half uur en de snelste tijd bepaalt de startvolgorde. Van 15:00 tot 19:00 vindt het eerste gedeelte van de race plaats. Op zaterdag gaat de race verder van 11:00 tot 19:00 uur en een ronde.

De race is opgesplitst in twee delen, tussen de races in mag er niet worden gewerkt aan de auto. “Als wij dat wel doen, dan krijgen we een straf van 10 extra rondes, mits we dit hebben aangemeld bij de wedstrijdleiding. Ook voorafgaand aan de start van de tweede race mogen wij in principe niets doen. Bij de starts van beide races worden de verschillende klasses bij elkaar geplaatst. Dit is om het veilig te houden voor zowel de GT-auto’s als de Touring-cars. De Renault behoort tot de GT-klasse.”