Aankomend weekend is het zover: de eerste Baja van 2016 voor Erik van Loon. Na diverse andere wedstrijden op het circuit en een rally is het nu tijd voor de echte voorbereidingen op Dakar 2017. Met Wouter Rosegaar en de Mini gaat Van Loon strijden voor de overwinning in de Baja van Hongarije.

“De Mini is helemaal opnieuw opgebouwd bij X-Raid,” vertelt Van Loon. “Voor ons is het van belang om de extremen beter te leren kennen van de auto. Dus we zullen wat gaan experimenteren met de settings om zo op de harde, bumpy ondergrond een ideale feeling te krijgen. Ik heb er erg veel zin in om weer in de auto te stappen en ik hoop dat we de grootste beker mee naar huis kunnen nemen.”

aaq

Rosegaar heeft in 2009 de zege gepakt tijdens de Baja van Hongarije. “Dat was een goede overwinning met bijna 7 minuten voorsprong op de nummer twee. Erik reed destijds die rally ook met een Mitsubishi L200 en werd tiende. Leuk om te zien dat er nu nog steeds deelnemers rijden die er toen al bij waren. Wat ik me er nog van herinner is dat het een rally is met veel hard zand en heel veel bumps. De snelheden liggen erg hoog, dus we moeten extra alert zijn voor een foutje.”

Op vrijdag start de rally om 18.00 uur met een proloog van ongeveer 10 kilometer. Daarna kiest de top 10 de startpositie voor de stages op zaterdag en zondag. Zaterdag is er een stage die twee keer wordt verreden, op zondag is er een stage. Om 17.00 uur vindt de podiumceremonie plaats. De rally is rondom Veszprém. Van Loon en Rosegaar starten met nummer 5 op de Mini.