De eerste race van het Winter Endurance Kampioenschap is de Zandvoort 500. Erik van Loon en Harrie Kolen vertrekken vanaf pole position in de Renault Sport R.S. 01. Bij de start van de race verliezen zij een paar plaatsen, maar later in de regen maken ze veel tijd goed en rijden ze naar de tweede plaats. Van Loon en Kolen zijn zeer tevreden met hun prestatie in een zeer sterk deelnemersveld.

De race duurt 500 kilometer met een maximale tijd van 4 uur. Het was de laatste race op Circuit Zandvoort in de huidige lay-out. “Het circuit gaat op de schop voor de Formule 1, dus het is achteraf wel leuk om te kunnen zeggen dat je hebt geraced tijdens de laatste op het `oude` Zandvoort,” vertelt Van Loon. “We reden de snelste tijd tijdens de kwalificatie, daar stonden we zelf even van te kijken. We zaten een seconde voor de nummer twee, dus de druk stond er vol op.”

“Bij de start van de race zakten we even terug, daarna kreeg ik een tijdstraf omdat ik twee keer inhaalde bij een gele vlag. Ik was de situatie al voorbij, maar ik moest dus ook de volgende post voorbij zijn voordat ik mocht inhalen. Mijn fout, in de woestijn zie ik nooit gele vlaggen, dus daar moest ik even aan wennen. In de regen reden Harrie en ik sterk en dat in dit deelnemersveld.”

Van Loon en Kolen waren erg blij met de auto: “In Barcelona hadden we echt pech met de techniek. Equipe Verschuur heeft de auto helemaal uit elkaar gehaald en hem perfect weer opgebouwd. Alle problemen zijn verholpen en de auto was fantastisch vandaag. Dan weet je weer waarom het zo heerlijk is om met deze auto te rijden. We hebben enorm genoten dit weekend.” Op 7 maart is de volgende race met de Renault Sport R.S. 01 op het vernieuwde Circuit Zandvoort.