Voor het eerst in hun carrière hebben rallyrijder Jasper van den Heuvel en zijn navigator Lisette Bakker de Eurol Hellendoorn Rally gewonnen.

Na de eerste drie klassementsproeven op vrijdagavond leek het er nog niet op dat Van den Heuvel de rally zou winnen. Bob de Jong stond na drie overwinningen namelijk aan kop, totdat hij een fout maakte tijdens de vierde klassementsproef in Markelo. Dat koste De Jong 15 seconden. Hierdoor kwam Van den Heuvel aan de leiding en stond deze vervolgens niet meer af.

Met name op de zaterdagochtend maakte hij het verschil in Hoge Hexel en in Den Ham. Waar hij vorig jaar nog op de Mageleresch uitviel met een kapotte brandstofpomp, ging het nu heel anders. Ondanks dat zijn directe concurrent Ten Brinke en in mindere mate De Jong bleven pushen was zijn voorsprong na de ochtendproeven voldoende uitgebouwd, zodat hij geen echt grote risico’s hoefde te nemen. Ook voor Bob De Jong was onnodig risico nemen niet nodig. Hij had immers de titel Kampioen in het Open Nederlands Rally Kampioenschap al op zak.

Het deelnemersveld bestond dit keer uit 60 rally-equipes. Zij legden in totaal 170 kilometer af,  verdeeld over 14 klassementsproeven.

Op het podium stonden naast Jasper van den Heuvel en Lisette Bakker een treetje lager Bernhard ten Brinke met navigator Tom Colsoul. Derde werd de rally-equipe Bob de Jong en Bjorn Degandt.

Zeker vermeldenswaardig is de top 10-notering van de 74-jarige Henk Vossen, die de rally in 1992 won. Hij wist nog net op de laatste ronde Hellendoorn een plaats terug te pakken op de snelle Opel Kadett van Edwin Wolves.